UTESPISING....og de første bedene er ryddet!

Tenk at det har vært to dager med sol på rad her på våre kanter! Lørdag tror jeg det var Bud som fikk all sola, for rundt oss lå skyene og over OSS skinte sola! Men skyene kom snikende tilbake om natta, og la et kvitt dekke over markene igjen - ikke mye, men kaldt. Dette er jo aprilvær, det vet alle - så alle solstråler mottas med takk!
Lørdagens lunsj ble fortært ut på terrassen, og søndagens middag likeså. Det var deilig å kjenne sola varme godt, nesten for godt -  til jeg oppdaget at jeg satt med svart ulllongs og ditto trøye. Sol og svart er varmt, men vi hadde jo vært og gått en lang tur, og longsen er påkrevd ennå.

Hadde besøk av et ringduepar her om dagen - vet ikke om de var på gjennomreise, eller om de har tenkt å etablere seg i strøket. Har ikke sett ringduer i Bud før. Vi har en stor koloni tyrkerduer, men ringdua er dobbelt så stor. De kan bli 500 g tung, og over 40 cm, så det er en flott fugl!I drivhuset viser de små at de liker at sola skinner, varmer og lyser for dem. De strekker seg godt, tilogmed de ørsmå frøplantene ser ut til å like det de kjenner. Timianen  spirer - og meriam, basilikum og persille har fått større potter. Skal så salat snart, greit å ha småplanter å sette i jorda, når den er blitt varm nok. Gir dem en liten tjuvstart. Veldig greit i vårt strøk.

Gleder meg til å så og spise mainepe, den er så utrolig god. Kjøper frø hos Impecta. I Tromsø kjøpte vi gul Målselvnepe på torget, så lenge jeg kan huske. Bunter med flate, gule, passe store og søte neper - bedre enn all slags snacks. Men nå har de ødelagt disse nepene - de er blitt svære og tørre og ikke noe stas med lenger. Dumt! Dumt er det også at jeg ikke får dem til i kjøkkenhagen min. De er nok laget for nordnorske forhold.

Lørdag ble det ei lang økt i hagen, måtte bare begynne i en ende når været var så bra. Der jeg startet, var jorda faktisk tørket ganske bra, så ugresset var lett å få opp. Alt ugresset  bør opp før St. Hans - da er det greit å fjerne det . Etterpå liksom klamrer det seg fast nedi jorda, og er veldig vrient å få opp!
Jeg gjorde ferdig KåreMagne - bedet, kompostsvingbedet og bakdrivhusetbedet, og det kjentes godt. Gleder meg til hagen blir frodig og fin:-)Flyttet ei avleggerripsbusk som sto fullstendig inneklemt - skjønner ikke hva jeg tenkte da jeg plasserte den der den sto. Måtte vært bra desperat......Men nå kan den vide seg litt mere ut, og gi fin avling i årene som kommer:-) Gammel, god sort!

Håper det blir mange slike dager framover, jeg har en 11-12 forskjellige bed å fikse i vår. Og kanskje jeg må slå plenene selv ei tid framover......oj, det pleier jeg absolutt ikke gjøre! Men pensjonisten klarer vel å gå ved siden av og styre ledninga?

Og tulipanene liker også sol!

Kommentarer

  1. Helt enig, håper på mange slike dager fremover!
    Hagehilsen fra Sunnmøre :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !