HAGENS GULL - og modne hyllebær

Plukket to liter moden hylleblomst for første gang i VÅR hage! Ikke så imponerende, kanskje - men hos meg er det stor stas, pleier ikke å få modne bær! Levnet litt til fuglene, men den bæra jeg plukket, fikk en tur i fryseren, da er det lettere å få ut safta. Når jeg tar den opp, får den følge med en stor pose solbær - det må da bli sunn og god saft, vel?
Høster ennå mere fra naturen, fredag tømte vi varmkomposten. Jeg tømte, Peren min sparte armene og puslet rundt meg med gode råd og andre småtterier :-) Du kan få betennelse i musklene av å grave for mye grus, det er et faktum!
Men jeg har gode muskler, spadde og trilla (hagen vår er IKKE flat) og det gikk utmerket!
5 og et halvt lass med flott kompost ble flytta over i en annen binge oppe ved drivhuset, hvor den skal ligge og ettermodne til våren.
Vi har i noen år hatt en binge med strø stående ved varmkomposten, og nå kunne vi jammen spa ut 2 og et halvt lass med fin kompost derfra også! Rik!
 

Og jeg klipper stadig vekk persille ute på baktrappa, og grønnkål i pallebingen.

I bedene er det stadig flere planter som
som "klapper sammen", og skal få ligge der som skydd og næring til neste vår. En søt, liten kusymre har fått litt problem med årstida og titter forsiktig fram i alt rusket.
Et stykke unna står de tøffe grågrønne bladene til lychnis coronaria Occulata. Den er toårig her, men bladene er veldig dekorative første året også.

Veronica spicata Heidekind er også fin om høsten, står veldig lenge i blomst.

Har fått frø fra Magnar, og bestilt litt av hvert fra Impecta og Rara Vekster - det holder... for meg, så vil sesongen vise om det blir flere bestillinger. Må bare kikke på hva Garden Living kommer med av frø....dessuten har jeg plukka masse frø selv. Herlighet, det blir visst fullt i drivhuset i år også. Og ikke plass ute....noen som har det slik?

 Veldig fint turvær for tida- så helt til vindmøllene på Smøla da vi var på Skottenvatnet på torsdag! Ha ei fin novemberturuke!


Kommentarer

 1. Så inspirerende å se bildene fra hagen din Åse. kanskje jeg kan rekke å plukke inn hyllebærene også. Har nok observert at de henger der, men så langt er det ikke blitt prioritert. Ønsker deg en fin novemberuke!

  SvarSlett
 2. Solbær og hyllebærsaft... Mmmm... Det høres ut som en deilig drikk:)
  Koselig å se bilder fra hagen din. Ha en fin ny uke:)

  SvarSlett
 3. Hyllebærsaft er jo så godt. Minnes farmors hjemmelagde:) Ikke smakt maken siden. Fin hage du har Åse.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!