LERKA GULNER HØYT I SKY.....og været holder seg mildt og stilt

Det er så lett å se hvor lerka har sådd seg når vi går tur i skogen nå, det lyser små gule lerkeunger over skogbunnen - De lever vanligvis en ganske anonym tilværelse blant alt det grønne om våren og sommeren. Men når høsten kommer, da ser vi dem overalt! Lerkeskog er fint, så de må bare vokse seg store :-)
Den fine høsten har gitt oss mye glede når det gjelder fargeprakt. Den store høststormen har latt vente på seg, så trær og busker har fått vist seg fram i lekre farger. Rogna har vært overdådig rød av bær, men nå er det meste spist av trost og stær og store flokker med sidensvans. Fint at de kan finne godt med niste til den lange flyturen til varmere strøk.
 

I hagen er det ikke så mye som blomstrer nå, men både gentiana og rudbekia, en clematis, malva og floks lager små fargeklatter her og der.
Drivhuset ble grundig vasket på mandag, noen krukker med roser har flyttet inn i lag med oppspadde røtter av løvemunn og salvie patens. Artig å prøve å få dem i blomst til våren, det pleier å gå bra. Tok inn halvparten av montbretiaene, så får vi se om den andre halvparten tåler å ligge ute under dekke.
Løvet på fikentreet har falt av, og de ca 20 små fruktemnene som sitte på, vil begynne å vokse når vårsola begynne å varme.

Ellers kan jeg konstatere at den eldste avleggeren vår, har vokst bestemora over hodet - 13 år og veldig fin er han :-)

Har lest masse fine hageblogger i det siste, og det er alltid en glede. Så masse god kreativitet og arbeidsglede som finns rundt om!
I Toscana er også farger og vekster viktig, og der kom vi over en overdådig keramikk-butikk. Den speilet den frodigheten som finns der nede i Italia. kanskje litt for overdådig for noen av oss, men lekkert å se på, likevel!
Håper uka di blir fin, enten du fortsatt driver på i hagen, eller har inntatt godstolen for godt for i år!

Kommentarer

  1. Herlige lerkebilder med gult bladverk! Vakkert, og så synes jeg det var ei stilig overskrift. Moro å se at godgutten har vokset seg stor og sterk, og bestemor var kjempefin hun også! :) Koselig å se deg.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!