SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

 Har ikke vært så aktiv på bloggen i sommer, men jeg kan med hånda på hjertet si at vi har hatt en bra sommer her ute i havgapet. Ikke så mange dager over 20 grader, en dag med 27 grader, ellers en behagelig, lettskya og solrik sommertid...når vi fikk unnagjort mai og juni.

Vi har sluppet plagene resten av landet har hatt, med flom og styrtregn i dagevis,  og uker med null nedbør og tørke. 

Grønnsakene har vært fine, potetene gode og i drivhuset har det vært bra tomatavling og mye paprika. Men agurkplantene led under kaldværet i juni, likeså fikenmodninga. Og chilifruktene smakte paprika! Merkelig, kjøpte nye frø...


Har vært en tur i hagen, og den leverer fortsatt, jeg er særlig glad for hortensiaene mine. Den rosa til h. sto i drivhuset i vinter, og har blomstret siden juli, vet ikke navnet. Den hvite heter Lime Green, skifter farge i løpet av høsten. Den laveste er en Panflora, kjøpt med limfarge, gikk over til hvit, nå er den rødaktig.

Har også en lekker som heter Sundae Fraice, får etter hvert et nydelig rosa skjær.

Høstsedum har jeg mange av, og en stor favoritt er Elsies Gold, som lyser opp i bedet med sine brokete blader. Jose Aubergine er en annen favoritt, med mørke blader.
                                            Black Emperor ligner 

Rosene har vært flotte i år, og enda er det noen som leverer. Hadde lagd en stikling for to år siden, som vokste seg stor og fin, og som sto ute i potte i vinter. Huska ikke hva jeg hadde stukket, og var veldig spent og glad, da det viste seg å være Aloha, en av yndlingsrosene mine. Så fin der den står!

En ny bunndekker er veldig søt, og den også er lett å formere. Den heter Sweet Haze. Munstead Wood remonterer som bare det, nyplantet i år, håper den vil trives.


Det gjør i hvert fall Rugelda, en ny blomst åpenbarte seg nå nylig, elsker den gulfargen.

Klatrerosa Santana er helt nydelig, med fløyelsrød farge, store blomster og lang blomstring. Fant ei knekt grein i dag, så den får lyse opp inne.Eplene er helt fri for mark i år, det bugner av rognebær...kanskje vi slippe vårens voldsomme snefall i år?

Det er like greit å ønske alle en fortsatt brukbar høst. Vi har mye som skal gjøres før vi legger ned hageredskapene. Vi beskjærer og luker og tømmer kompostbinger og legger dekke her og der, rydder i grønnsakhagen, der grønnkål og purre skal få stå litt til. Resten skal få litt kompost og gressklipp over seg. Eplene skal plukkes inn og rosene bindes opp. SÅ er det hageferie ei stund! God høst!


 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !