SÅ VAR PÅSKEN OVER, og den var fin, våt, hvit og vindfull.

Sannerlig var den det, ja!! Med huset fullt av koselige påskegjester, hadde vi jo håpet en strålende fint og vakkert påskevær - men det ble nærmest det motsatte. Sne og regn om hverandre, torsdag den våteste turen vi noen gang har gått langs fjellfoten, gikk i "elver" nesten hele veien. Overraskende fin formiddag på fredag, der ungene fikk boltret seg i akebakken hos Line i Molde - mens persjonisten og jeg kunne nyte en lang tur på kyststien. Det var folk på alle berg! Tydelig at alle var ute etter sol og bare marker (da var det ikke sne i Bud) Vi rakk ikke å drikke kaffen i solskinnet, for mens vi satt ute på reinskinnet dalte sneen forsiktig ned. Jaja, litt mere sne.....
Men sjokket var desto større da jeg kikket ut lørdag morgen - 30 cm sne på gelenderet og svære hauger på buskene ute! Men Hanne kunne glede seg over sin mors avlagte ski ilag med bestefar - kult! Og de fikk bygge igloo - bestefar brukte en plastkasse til å lage fine sneblokker! Bestefar er flink til å leke!

Søndag dro de alle,  noen til Haugesund og noen til Åndalsnes. Heldigvis fikk vi oss en fin tur ilag med Sevrin & co på Kyststien, med varm drikke og Kvikklunsj i gapahuken, før de dro hjem.
Det ble akk så tomt etter dem, bare leker og litt igjenglemt rundt omkring. Sånn er det her:-)


Nå skal jeg konsentrere meg om mine andre små, som begynner å få det trangt om plassen. Så lenge jeg ikke tør å sette ut krukkerosene, har jeg en meter for lite plass til prikleplantene. Det spretter og gror, men ennå er det flere potter som ikke viser tegn til liv. Men det kan komme senere, noen står ute to vintre før de spirer.

Fikk en fin overraskelse da jeg snudde den minste pelargoniastiklingen i vinduskarmen. Der sto den og blomstret så fint - en liten Mårbacka, som forhåpentlig blir stor og fin etterhvert.
En annen lekker pelargonia skinte så fint i sola i dag, nemlig Bornholm, med sine merkelige, fine blader og røde blomster etterhvert.

Da den første aprilsneen kom, tenkte jeg ikke på at jeg hadde tulipaner i knopp bak drivhuset. Da den andre ladningen kom, hærtes jeg ikke gå ut før dagen etter, og tulipanene lå selvsagt flate med masse sne på. Men da tok jeg vekk det jeg klarte av sneen og satte krukka i drivhuset. Og i dag fikk den komme på terrassen, med sine vakre blomster - aaaltfor tidlig, men de skal nytes hver dag. Får heller ta inn krukka hvis det meldes mye vind.

Ellers er det fryktelig vått i bedene, ikke mulig å gjøre noe ennå - hverken å spa eller plante. Bjørka har fått museører, men jeg venter litt til før jeg klipper rosene. Etter denne vinteren stoler jeg ikke på at frosten holder seg unna. Får nok ikke så mye glede av kuleprimula og enkelte andre tidlige vekster, men de fleste primulaene er utrolig hardføre. Akkurat som oss!

Jeg måtte kjøpe mere fuglefrø i vinterværet, da jeg så et par grønnfinker som satt og peip i matetreet. Hallo der - vi finner ikke mat!! Det har krydd av fugler i det siste, minst tjue dompapper, masse grønnfink,  påskegule gulspurver og spurver, stær og svarttrost.
Før påske sang svarttrosten så fantastisk i gryninga - men plutselig var det stopp - til i morges, da var han der igjen! Vanligvis holder småmåsen et svare spetakkel tidlig om morgenen, men i det siste har det vært lite lyd. Skal ikke være slik!! VIL IKKE HA SNE I APRIL, BASTA!

Kommentarer

  1. Hei, jeg har vært innom bloggen din før, men først nå ser jeg at du bor på Bud! Der er vi innom hver gang vi drar nordover med båt, så da skal jeg jammen titte innom galleriet! Vi skal mest sannsynlig til Tronheim i sommer!
    Men været, ja, det er bare sørgelig! Snøen kommer nok til å forsvinne til uka hvis det stemmer det Yr.no melder. Nemlig regn hele uka!
    Ønsker deg en fin uke da =)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!