GOD LANG ØKT I HAGEN........og jeg rydda etter meg og!!

Det er ikke alltid jeg gjør det, nemlig....Lar gjerne ruskehaugene ligge slik at han som tusler rundt i lag med meg tar dem opp - lett som bare det. Men nå må jeg være flink til min kjære klarer å gjøre annet enn å tusle rundt. Vi får si at han vil bruke sommeren på det:-)



Jeg fikk brukt krefter på å fjerne ei svær, gammel Bogespirea som sto og skygget for mange, men jeg regner med at rugosarosa Rosarie de`l Hay vil merke det i krona når sørvesten står på. Tok sjansen på å sette ut krukkerosene i dag, på grunn av plassmangel i drivhuset. De får dekke over seg i natt, så får jeg bare ønske tvi-tvi. Skulle få bedre plass inne, men da jeg hadde plassert de plantene som sto på vent, var det ikke mere plass igjen. Så nå blir jeg gående (stående, ikke plass til så mye gåing) og lure på hvor jeg skal plassere resten. Jeg roterer i drivhuset, for å si det sånn:-)

Skal potte om rosestiklingene snart. Den vakre knoppen her, kom på en stikling av Madam Boll. Det er lett å ta stiklinger av rotekte roser rundt St.Hans - ved å ta en stilk med knopp på, stikke den i jorda, vanne, FJERNE KNOPPEN og sette den et skyggefullt sted med plastpose på. Og se hva som skjer.....
Har ryddet Rosebedet og Mot Kristinbedet, og gremmes over gjerdet av honved, som har fått hull. Men det blir ikke gjerde i år.

Har alltid, i alle år - hatt fine, grønne barvekster i hagen. De har stått i storm og orkan med lite skade. Men årets, og fjorårets vinter har vært ekstremt ille for mine vintergrønne. Som sagt så bor vi på en haug nær sjøen, så vi vet at det kan ruske veldig i vekstene. Men de har alltid vært fine etterpå. Pinsen i 2000 kom med så sterk vind at bjørka mistet bladene. Det skjedde to ganger den våren, men bjørka kom igjen - like grønn! Men de stakkars furuene mine...de kommer ikke igjen.
Venninna mi bor mellom hus og hauger ikke langt fra meg, og det kunne blitt uvennlig sjalusi av å gå blant hennes grønne, fine vintergrønne. men jeg gleder meg heller over å gå i den fine hagen deres, og  at hun slipper å bale med alt det brune.
Hun ser ikke havet .........

Det dukker stadig opp små juveler i hagen, og pulmonaria - lungeurt er en trivelig vårplante. Den med den klare, rene blåfargen er veldig fin og hardfør, men jeg har flere med prikkede blader, smale blader, sølvfargede blader, røde, hvite, rosa, rosablå og blåturkis farger.
En annen lekker, tøff staude er pulsatilla - kubjelle. Den står der med pelsen på og bryr seg ikke om kulde og regne - for så å løfte krona opp mot sola når det blir litt varme. Har lilla, hvit, rødbrun og fiolett, og en som jeg ikke vet fargen på ennå!



Det ble morgentur på Gulberget før hagearbeidet, og det gjorde godt! Bjørkene har lysegrønne skudd, og hvitveis og kusymre sto og lyste i bakkene. Håper på mange fine fjellturer framover. Og mye godt vær for hagearbeid!
Geder meg til onsdag, da er det handletur med hagelaget til Slætta. Tror jeg skal kjøpe meg noe fint der i bursdagsgave. Persjonisten er bekymra fordi han ikke kan kjøpe meg noe akkurat nå:-) But dont worry, be happy!
GOD HAGEUKE!

Kommentarer

  1. Så trist ut den furua ja,med slik blir det når en har havet som nærmeste nabo.Er ikke så flink å rydde etter meg med det samme men det blir til slutt :)
    Håper vi får flere fine dager framover :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !