DAGENE ETTERPÅ.....

Hjem fra Molde fredag ettermiddag, etter å ha levert en glad gutt på Sølsnes, etter ei uke på ferie i Bud med alle søskenbarna - får vi en skremmende melding om bombeattentat i Oslo, og den lammende, skremmende virkeligheten har nå fulgt oss i helga i all si grusomhet. Og vi vet at vi må utsette de gode, uskyldige barnesinnene for en forklaring på det som har skjedd. Selv om man forskåner dem for bilder og Tv, så vil de fange opp det fæle - og må få en forklaring. Det er så leit å tenke på, de skal ikke være nødt til å høre om slike grusomheter - ennå. Håper bare at den mannen ikke får snakke for åpne dører under rettsmøtet, og at alt som har med hans aktiviteter, blir tiet i hjel, og at han får forvaringsdom på 100 x 21 år!! Det er mitt ønske!
Det er tåke ute, hagen ligger med et slør over seg - men det har vært fint vær innimellom, slik at vi har kunnet nyte både fjelltur, soling og middag på terrassen. De hvite blomstene og rosene lyser opp på en spesiell måte i skumringsvær, akkurat som de skinner ekstra sterkt når lyset svinner. Rart og vakkert. Skrev sist at jeg har 50 roser, men det er faktisk 62 - og jeg kan navnet på alle untatt den lille potterosa, som har vokst seg stor og fin i sommer. Det vil si - jeg har to roser som jeg kaller Peder-rosa og Bjørg-rosa, vet ikke havnet på dem ennå - men det dukker nok opp i ei bok om roser, eller i et blad om roser. Rosen Stanwell Perpetuall står ved garasjen og gleder oss med nydelig duft når vi går forbi, der den lener seg over en brokebladet klokkebusk, med blomster like lys rosa som rosen! Vakkert!
Det er like lite fres i jordbærene fortsatt, plukker en neve nå og da. Men det er mange emner, mangler bare varmen som skal gjøre dem søte og røde. I drivhuset er de første tomatene snart klare - de gule, kjempesøte Sungold-tomatene er som konfekt!
Det er mye som må klippes ned nå, før de sprer frøene sine uhemmet over alt. Valmuene skal få stå, de må gjerne dukke opp der de vil. På kjøkkenbenken står det etterhvert eggeglass med innsamla frø fra akeleier, primulaer og sommerblomster som jeg har lyst å så neste år. Ellers er det en glede å gå rundt og plukke en bukett nå og da - det er hageglede:-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !