11,8

11,8 grader er den temperaturen jeg oftest har registrert på måleren om morgenen. Og den har steget til 13 - 14 grader i løpet av dagen - hver dag (nesten) Rett skal være rett, vi hadde en dag med 21 grader 8. mai, og 16. og 19. juni, men det er nok alle dagene med 20 grader i Bud i år.......Tåka har vært en daglig gjest i ukevis, men heldigvis hadde vi mange dager med bra vær da familien ferierte her. Det ble to turer på badestranda tilogmed! Og 19 grader!!
11,8 grader sto det i dag også, og vi bestemte oss for å dra litt lenger inn i distriktet for å se om det var lettere vær der. Turen gikk til Silsetvatnet i Batnfjorden.....men tåka lå over fjelltoppene, der og. Men turen ble fin den, og på hjemturen bestemte vi oss for å besøke Håjen, vi så det sto biler der. Og både Liv og Arne Werner og Leif var der - ble glade for besøk!
Håjen er ei lita perle, svigermor Johannes hjemplass, høyt og fritt plassert i lia på Astad, men nydelig utsikt over fjorden. Huset er fantastisk flott restaurert ut- og innvendig, og bak huset er det tilogmed en liten golfbane. Dette skal brennes. Dette huset, et våningshus, velholdt, rikelig i bruk av store og små, skal måtte vike plassen for en veitrase som er totalt malplassert. Det er til å gråte over - hvordan "man" kan ta seg til rette! 15. oktober blir det siste søskenbarntreffet der - i mai er Håjen historie. Ikke til å tro!

11,8 grader - det er ikke nok til at jordbæra mi blir moden, har ikke plukka inn en kurv ennå! Men trollene i veskene vokser, likeså sqashen - og tomatene blir rødere og rødere, og deilig søte. Spiste de første mai(!) nepene i går, veldig søte og gode, de og. Men hos rødbetene spiser jeg kun de bladene jeg tynner ut - faktisk er de gode!
Jeg har klipt ned min hvite "Finlands vita ros" - alle knoppene klistret seg sammen og ble brune i det våte været, så nå får den ikke lenger stå der den står, men skal heller får breie seg i utmarka. Den setter utallige sideskudd og egner seg egentlig ikke i et bed. Men den er et syn når den får til å blomstre.

En annen rose som jeg er veldig glad i, er Charles de Mills. Fikk den første avleggeren i Molde da hagen vår var i sin spede begynnelse. Dette var ei ekte Molderose, sa giveren, og jeg strevde litt for å finne ut hva den het. Ingen kjenner det korrekte navnet på denne rosa, men den er en gallica-rose fra 1700-tallet. Og den er en av de mest dyrkede av alle historiske roser. Den har en vakker blomst, gjerne med sjatteringer i blårødt og plomme. Får rotskudd, men danner et flott buskas som dufter over hele hagen.
Hagerommet er fullt av liv for tida - fugleungene flyr høyt og lavt og samler næring til den store flyturen. Bakken er full av stær som nipper og napper til seg alt de ser. Trost, sjur, kråker, svaler, hagesangere meiser og måser i skjønn forening! Vil gjerne tro at sommeren ikke er over, selv om vi skriver 1. august i morgen. August KAN være veeeldig fin - iallefall pleide vi å reise til Harøya på denne tida, og da sa de at nå kom vi med finværet. Det stemte, det:-)
En liten milepæl i sommer - det var ingen bleier i søpla vår! Hurra for Andre`!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!