BEGIVENHETSRIK HELG

Innerst ved Strynvatnet ligger det et lite sted som heter Hjelle. På det lille stedet ligger et gammelt, ærverdig hotell fra 1896, i familien Hjelles eie til i dag. Dit dro Bjørg, Bodil, Per Olav, Per Magne og jeg for å delta i bryllupet til Laila og Ståle. Det ble et annerledes bryllup på alle måter - og en minneverdig og fantastisk flott opplevelse for oss alle.Tross alle dystre spådommer når det gjaldt været, så ble det ei værmessig strålende helg.
Vielsen ble holdt lørdag morgen kl. 10.00 på ei kirketomt på en gard på Nesje, nabobygda. Kirka som sto der på 1600-tallet ble tatt av fonna fra det bratte fjellet bak. Stedet er vigsla til kirkelige handlinger, og her ble Laila og Ståle rette ektefolk. Det kom noen regndråper, og under velsigninga strålte sola over oss alle, mange fine bunader ble ekstra blanke da! På bildet ser vi rett inn mot Hjelle.
Etter vielsen bar det til hotellet for å skifte til fjellutstyr, for da skulle vi til fjells, til Erdalsetra, hvor vi skulle få rømmegrøt og spekemat. Noen av oss valgte å gå den timeslange turen hele veien fra parkeringsplassen, noen tok bil og minibuss til en høyere plass, slik at det ikke ble så langt å gå for gamle føtter, og for små føtter. Vi var ca 50 personer + 20 unger.
Den flotte setra med mange hus, ble ei fin ramme om maten, gode taler, sang og leik, kaffe og kaker. Omgivelsene var fantastiske, med Strynskåpa som majestetisk bakteppe. Brudeparet skulle videre til ei anna seter om kvelden, så vi andre vandret vel fornøyde tilbake.
Søndag kl. to var det kakefest og gaveoverrekkelser i det vakre gamle huset som Laila og Ståle har fått pusset opp. I nydelig vær fikk vi også tid til å besøke Lailas verksted i den gamle skolen på Nesje. Hun har skapt seg en unik arbeidsplass der.
Etter å ha spist deilige kaker, jordbær og konfekt fra lokal produsent og beundret alle de flotte presangene, var det tid for hjemreise. Denne gangen over Geiranger - der vi møtte 1000 turistbusser på vei opp og ned! Men alt gikk bra - utrolig nok, og denne opplevelsen ble hekta på alle de flotte opplevelsene denne helga.
Hagen rundt huset på Hjelle egnet seg god for både gammeldagse roser og kjøkkenhage, bærbusker og oldemorstauder - så jeg håper stikkelsbærbuska vi bl.a. ga brudeparet - vil trives:-) Jeg er klar med gode råd hvis det skulle trenges!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !