KJERRINGA MOT STRØMMEN....og nå blomstrer den!

Drar nemlig mot nord i morgen, garantert vekk fra godværet, i følge TV2! Pakker ned den fine regnkåpa mi og vanntette sko, og lar det stå til! Gleder meg veldig til å treffe mine god venninner der oppe i finaste byen - Tromsø!
Persjonisten får stelle seg sjøl ei uke, men det tror jeg går bra. Han har adskillige meter med grusganger som skal fikses! Og en koselig solvegg å hvile seg ved :-)

Endelig blomstrer lilja mi, og den har akkurat den sitrongule fargen som jeg liker så godt. Fant til og med hva den heter, etter å ha saumfart bestillingslister. Pleier å samle på slike ei stund, og plutselig sto navnet Connecticut King der!
Ei meget god, gammel lilje som er hardfør, nøysom og blomsterrik, ifølge beskrivelsen i bladet! Passer veldig godt i min hage!


At det er 1. september, det ser du godt der staudene står nedklipte og venter på høstfargen. Men de velsigna sommerblomstene er like fine og blomsterrike, og vil alltid være en ressurs og en selvfølge i hagen.

Nicotiana Lime Green, Old Fashion Petunias, rudbeckia Cappucino, phlox Moody Blues - i lag med den lave staudeprestekragen Silverprinsessan
Det er flere roser som blomstrer, og Astrid Lindgren, ny i år - har vist seg å være vakker og blomstringsvillig!

Min vakte klematis Margrethe Hunt, som jeg trodde var død i vår - har klart å vokse seg stor i løpet av sommeren, og står med mange blomster.
Likeså min nykjøpte (i fjor) Blue Angle, blomstrer fint i vinden borte ved kastanjegjerdet.Niobe vil gjerne klatre langs berget, tror jeg må lage et eller annet system der den kan klatre uten å ramle ned.
Klematis er utrolig mangfoldige og vakre, blir aldri lei av å se fine bilder av hageglade menneskers klematisbilder! Mine blir nok aldri så overdådige, men nyter de jeg har :-)
Har mest vårlyng, men i år blomstrer min høstlyng som jeg ikke husker navnet på veldig fint. (Noen som vet?) Har kjøpt noen fine, rosa lyngplanter som erstatter visne sommerblomster, så vil vinteren vise om de kommer igjen neste høst.

Tar en par ukers bloggepause nå, men lusker nok rundt i hagen om ikke så veldig lenge - når høsten har satt seg.
Ha masse hageglede fortsatt!

Kommentarer

  1. Så mye fint du har i blomst! Virkelig masse blomsterglede, selv om det er blitt september. Jeg lurer på om lyngen din kan være klokkelyng?

    Du må ha en god tur til vakre Tromsø! Håper grusgangen i hagen blir en flott velkomst når du er tilbake. Grus i hagen er utrolig stilig!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !