FRA ØSPØS TIL VARM SOL.....ennå er det mye fint i hagen :-)

Javisst varmer sola.... mellom to grå skyer løfta vi fjesene opp mot solstrålene der vi satt. Vi satt ei god stund før gløttet lukka seg, og sen september fikk oss til å trekke glidelåsen helt opp!
Turen langs Kyststien fikk oss til å dra glidelåsen ned igjen, nok et eksempel på at det å bevege seg - skaper varme :-)
Ennå skaper septembersola nok varme til at Alexandra Rose åpner de vakre knoppene sine borte ved kastanjegjerdet. Tror den niflørter med Blue Angle, de er da søte sammen!
En annen plante som blomstrer uavbrutt gjennom hele sommeren og høsten, er malva Braveheart. Den er en av de sommerblomstene som jeg bare må ha. Lett å så, lett å få til, glad i gjødsel og veldig fin!Jeg har to fine, lave astilber som jeg ikke vet navnet på - og det irriterer meg litt. Er nok litt navne - freak...liker både norske og latinske navn. Men disse to vet jeg ikke hva heter. Så hvis det er noen som vet....så bare si ifra!
I drivhuset er det snart slutt på tomater, agurkplantene er ute, og en fiken i dag blir nok den siste i år. Alle de små kartene blir hengende til neste sesong, har jeg erfart. Snart skal drivhuset skrubbes med grønnsåpevann og gjøres klar for de rosene og stiklingene som må i hus. Så får vi bare håpe at vinteren ikke starter så iskaldt som i fjor!

At et tak kan være som et vakkert kunstverk, det ser jeg hver  gang jeg går forbi dette taket - det er bare så nydelig!Nydelig er også Svanhild - eller Svante som i hele sommer har holdt til nede på Stranda og langs havna. Et flott syn!
Og snart skal vi til Pisa, håper det blir flott også - ha ei god høsttid, gode hagere!

Kommentarer

  1. Så flotte bilder du legger ut. Det taket var virkelig et kunstverk, og Malva Braveheart, den skal jeg huske når frøkatalogene kommer. :) Hagehilsen fra Anne Kari

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !