DEILIGE SEPTEMBER....og sopptur for første gang!

Tilbrakte forrige uke i Tromsø, og fikk med meg tre herlige sommerdager der, og kom hjem til fine dager med god temperatur i Bud. Hvor heldige vi har vært med sommer og høst hittil! I fjor gikk jeg nesten ikke i shorts, og vi venta på sola helt til det ble vinter - i oktober. Uten å ha sett sola, nesten!
Var på sopptur/kurs i dag for første gang. Er totalt ukyndig på sopp, unntatt de aller mest kjente. Vi ble sendt ut for å plukke sopp på egen hånd en halvtime, og det som havnet i kurven, hadde nok gitt meg en del kvaler, ja!

Men den jeg hadde med hjem, besto av lekre kantareller og traktkantareller, og de kjenner jeg! Selv om det var første gang jeg har plukket dem. Artig og lærerikt - men jeg har enda mer respekt for sopp nå!

I hagen er det høst, men enda blomstrer det både her og der, og det vil det fortsette med til frosten kommer.
Stiklingrosa Madam Boll kom veldig sent men godt, den dufter som Glysinello håndkrem, god, gammeldags lukt!

Jeg var på salg på et gartneri, og kom over en hydrangea paniculata Sundae Fraise med hardførhet 5. Det gjorde at jeg tok sjansen på å plante den i hagen, ellers har jeg problemer med å få hagehortensia til å overvintre her.
Blir spennende til våren, dette!
Har begynt å luke i hagen for høsten, er nøye med å ta "alle" strå og ugress jeg finner og røske litt i jorda rundt plantene. Noen får ny jord oppå og rundt.
Da jeg løfta på ei grein med brokbladet hyll, fant jeg plutselig denne, ei julerose Double Ellen Picotee - som tydeligvis tror det er jul :-)
Veldig kjekt å hilse på, gleder meg å se både den og søstra Double Ellen Red neste vår!Årets siste egenavling i hus!
Det ble stikkelsbær til syltetøy og dessert, tomater til Sugo - deilig tomatsaus og litt nyper, til ei skål med nypemos :-)
Persjonisten er snart ferdig med å gruse alle hagegangene, og det blir så veldig fint! Det gjenstår litt klipping av grener på for store trær, og litt slåing før vi slår oss til ro med utearbeidet for i år. Regner med at det blir mange fine dager fortsatt.
Godt høstarbeid ønsker jeg dere :-)
Kommentarer

 1. Her var det masse fint og godt fra hage og natur. Er det ikke artig å plukke sopp?! Gir skogsturen en ekstra piff. Så kjekt å forvelle og tørke sopp som kan nytes utover sesongen. Det finnes mye av skogens gull hos oss. I sommer ble det 25 kilo kantarell:) Nå venter trakten der ute. Flotte planter du har fått på salg. Håper vinteren tar godt vare på dem. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. har du plukket 25 Kg med kantareller?

   Slett
 2. fine sopp. men det er veldig viktig å kunne sopp før man spiser den. bra med soppkontroller som er i hele landet for tiden.

  SvarSlett
 3. Jeg tror Jannibele har funnet en "gullgruve"! Veldig artig å plukke kantarell, selv om mine var få1

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !