TÅKE MORGEN OG KVELD, SOMMER MIDT I:-)

"1000 åpne hager" er over for denne gang. Tro hvor mange hager som var åpne i Norge denne dagen? De første to som kom på besøk i vår hage, skulle videre til tre, fire hager i distriktet. De hadde skikkelig satt av dagen til mange flotte hagevandringer! Vi fikk besøk av 13 totalt fremmede, koselige mennesker som hadde lyst å se hagen vår, og det var veldig hyggelig. (Buaværingene vet at de kan besøke hagen når som helst). Det ble tid til hageprat og kaffe, hylleblomstsaft og kanelsnurrer også. Tre trivelige, danske damer tok med seg bevertninga bort på Utsiktshaugen, der satt de lenge på den blå benken og så på utsikten over Kippersundet:-)
rudbeckia TOTO
Har vi åpen hage neste år, tja...vi får se. Hagen viste seg fra sin beste side, selv om det var mye vind dagene før, og en del regn. Fargene på blomstene er dypere og tyngre nå, i forhold til akeleietida, mere gylden og orange og gul. Helenium, liljer, rudbeckia - fine gyldne farger, i lag med mørk lilla, og mørk rosa. litt hvitt innimellom lyser opp.Rosene er fine og blomsterrike, og søte Rosa Mundi valgte å åpne seg i dag:-) Den er en avlegger som jeg tok for tre år siden - nå er den klar!Trodde i vår at jeg hadde mista den mørke, flotte Tuscany Superba - men sannelig har den klart seg fint - med gjødsel og godsnakk!
Har som regel å gjødsle fra slutten av april til slutten av juni, men krukkerosene får gjødsel oftere.Godsnakk har også pelargoniaene mine fått, og de er rene lykkepillen der de står og skinner. De som står på nederste trinnet har fått litt mye regn på seg av og til (les:ofte) og det liker de ikke. Men da må de plukkes og renses, så blir de fine igjen.
                                            Falkland Hero


I bedene har jeg plantet en god del løvemunn, en yndlingssommerblomst (fint ord:-) Særlig den mørkerøde Black Prince og hvite White Spire - store, kraftige planter som blomstrer leeenge. De kan godt tas inn om høsten, hvis du har et drivhus å ha dem i, kommer fint igjen. I varmere H-soner sår de seg, har opplevd det en gang her.Et annet flott bekjentskap er den lave riddersporen delphinius cashmerianum. Maken til flott blåfarge! Den blir 60 cm høy, akkurat passe til å tåle vinden på haugen vår.
Et tegn på at høsten nærmer seg, er at vi daglig hører kvakkingen av grågås på vei sørover, i svære ploger. Og på strengene og i tretoppene og i de ripsbuskene som desverre ikke har fått not over seg, skvatrer og skviker (?) drøssvis med trost! Hvis de da ikke dekker marka på jakt etter alt mulig spiselig smått.

Høst blir det, uansett hvordan man snur og vender på det, men vi satser på at det blir flere fine høysommerdager ennå!
God hageuke til deg også!

Kommentarer

 1. Hei Åse. En fantastisk dage er over! Tenk å få slikt vær på 1000 åpne hager. !1000 var nok å ta hardt i... i følge informerte kilder så var det ca. 100 åpne hager i hele kongeriket.
  Så Det Norske Hageselskap må nok legge seg litt i selen for å engasjere HageNorge... tenker jeg!
  Ønsker deg en fin sommeruke:-)

  SvarSlett
 2. Aller først, dette var en spennende blogg. Vi hadde også åpen hage i går i nydelig vær. Det er så morsomt å møte andre hagefolk.

  SvarSlett
 3. Hei, så mykje fint. Og heldige er dei som var på vandring hos deg.
  Var så intrissant å sjå i bloggen din at eg vil følge deg:)
  Ha fortsatt en fin ettersommar.

  SvarSlett
 4. Så flott at det var så mange som tok turen innom hos deg. Hadde jeg vært ´hjemme´(rart det med hjemme - jeg har ikke bodd på Nordmøre siden 89) så hadde jeg vært der :)) Men kanskje jeg kan spørre pent om jeg er på foreldrene mine sin hytte om jeg kunne tatt turen over til Bud for å se hagen din i levende livet ;)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !