I AVLINGENS TID...og høstlige farger

Tidlig lørdag morgen, på med kloggene, ned trappene, rusler gjennom "epledalen" kaster et blikk på alle eplene som henger på Aromatreet, men som ikke blir større (tror jeg)...Henter Budstikka, og tar en runde i hagen - hele hagen - avslutter med en tur inn i drivhuset. Må finne et plastbeger, og Smølagulrotas avlange er super som lokk, som kurv, som plantekar. Nå som kurv; som fylles med en agurk, store og små tomater, som lukter sååå godt, og enda en moden fiken! Det bugner av tomater, håper bare at de blir modne. Hvis de fortsatt er grønne når det blir for kaldt i lufta, blir de til syltetøy med pære og ingefær! Kommer med ei oppskrift etterhvert.

Ripsen er plukket, ikke så stor utbytte, men nok til noen desserter utover vinteren. Solbæra er klar til plukking, blir  saft av den, likeså stikkelsbæra. Den mørkerøde bæra er så god å spise rett fra treet - men det er jo all slags bær. Derfor tar jeg meg et par never søte, store solbær før jeg går inn og vekker kallen!

Mary Rose - det er en av mine favoritter blant alle rosene. Det er noe med det litt rufsete utseendet, den lyse, lekre rosafargen og den nydelige duften som fenger meg. Dessuten liker jeg veldig godt klatrerosa mi, Leverkusen. Planta den for 30 år siden, utrolig nok - og den har overlevd piskende orkan, styrtregn, greinbrekk og saltdrev. Duften er den første jeg kjenner om morgenen når jeg går ut på terrassen - nydelig!
Disse rosene går det an å ta stiklinger av, har lagd nye roser av dem begge:-)
 
Ei rose som er veldig flott og veldig tøff, er moserosa Henry Martin - den er fiiin! Herlig duft og farge!


Høstfarger på blomstene kan være veldig stilig, slik som hos helenium Moerheim Beauty. Har en med gulere farge, men den er mye senere.

Var innom Plantasjen etter at vi hadde vært og sett på Midtnorsk mesterskap i orientering! Noe skal man jo gjøre på en litt grå søndag. Men mest av alt fordi vi er onkel og tante til verdensmesteren i orientreing - Olav Lundanes, kjekt å hilse på han igjen. Dessuten løper alle 11 søskenbarnene o-løp, mødrene og fedrene, og til tider bestemor! Bestefaren løp før! Litt av en bukett - 20 o-løpere i samme familie!

Plantasjen  - var det jeg skulle si - hadde farlig mye fint på salg, og nok en gang  forsto jeg at jeg måtte kjøpe det jeg skulle.....og bare litt til. "Litt til" ble en clematis Blue Angel (H4) som jeg bare måtte ha. Lyseblå, lekre blomster som nå henger på kastanjegjerdet, og så kan jeg bare håpe at den kommer igjen neste år. Bilde i neste blogg:-)
I morgen skal vi plukke blåbær - please, la oss finne blåbær:-) God hageuke!


Kommentarer

 1. Dette var koselig lesing før dagen tar til på alvor. Det ser ut til at du kan nyte hagens gleder enda en stund der hos deg med så mye som fortsatt blomstrer og skal høstes. Kos deg, og ha ei fin uke.

  SvarSlett
 2. Så mye munngodt og vakkert for øyet du har i hagen din.
  Å handle litt på salg nå sensommer`s gir god følelsen , vi hagegale vet å glede oss over de små og store ting .

  Fint innlegg og flotte bilder ,Marit.

  SvarSlett
 3. For eit koselig inlegg du har skreve her.
  Ja alt av hagens grøde er gledelig og gode greier.
  Rosene likeså....
  Ha det fint vidare.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!