FRÅTSING I NÆRMILJØET..........og ikke bare tamme stauder

Det er sånn stas med dager der morgenen er heller grå og skyfull, men som klarner opp og viser mer og mer fjell, etter som frokosten langsomt blir fortært. Sånn begynte dagen idag, og det ble snart klart at det ble tur på oss, der vi ville ta for oss av det flotte Ytre Fræna og Eide kan by på! Deilig niste ble smurt- skiver med elgpølse og brieost med ferske reddiker, samt vørterkake fra jul, som var like god fra fryseren som til jul. Den fikk brunost på seg:-) Og kaffe!

Vi kjørte til Farstadsanden, og vandret den fine strekningen helt til Julshamna i stilt, mildt vær med antydning til regn innimellom. Supert turvær! Tilbake om fyret på Nordnes, der vi koste oss med mat og kaffe, hav og nydelig utsikt! Prøvde fiskelykka, men det var ikke så fint å fiske der vi sto. Les: sluken satte seg fast..osv.
En annen glede ved å vandre kyststien, enten den ligger på Farstad eller i Bud, er den overveldende floraen som omgir stiene. At jeg lett kan telle 100 -150 planter er ingen overdrivelse!

En spesiell plante som jeg ikke har funnet navnet på ennå, vokser langs stien, og som den vikken den er, vever den seg inn blant andre vekster. En utrolig nydelig blomst har den. Skal prøve å finne navnet, men hvis noen vet.......det er en vikke.                                                      


 Flott ilag er gullris og prikkperikum


Strandkvann er en staselig plante i kystfloraen, men rødknappen er vakrere!


Nede på bergene sto denne rosenrota og lyste mot meg, tenk å være så flott i avblomstret tilstand!
Vi dro videre til Atlanterhavsveiens høydepunkt, fiskebruene - der vi igjen prøvde fiskelykken. At sola kom fram og vant over turjakken, var ikke feil, der jeg satt og så at 12 snører hang ut fra brua, mens Per fisket fra bergene. Vi var der en liten time, men bare Per fikk fisk. Heldige små fisker, som bare fikk litt auau før de ble sluppet ut igjen.
Jammen var vi blitt sultne igjen, og da var Bjartmars Kro ikke langt unna. Nydelig buffet og en rabarbragrøt med jordbær og kanelstang + vaniljesaus var et utrolig deilig punktum på måltidet. Og marengskake med krem og jordbær...og en sjokolademousse...Jada, jeg ble veldig mett, men kjøreturen hjem var avslappende og pen, via koselige Skotheimsvika. Nærmiljøet vårt er ikke oppskrytt, det er bare vakkert!
Siden vi skal ha åpen hage (1000 åpne hager i Norge 12. august) neste søndag, blir det nok en runde i hagen denne uka for å strigle litt. Mye må klippes ned, og noe må plantes om. Rosene er kommet for fullt, og de er og blir hagens dronninger! Mye å stikke nesen borti!
Jeg kjøpte en potentilla på stamme i vår, og den er overraskende flott - og hardfør! Blomstrer uavbrutt hele tida, og med en klipp til våren, blir den sikkert like fin neste år.
Fant en pussig liten skapning på vei over bergene, et lite jettegrytetroll!
God hageuke, kanskje vi sees neste søndag!

Kommentarer

 1. Artig med jettegrytetroll :) Oppstammet potentilla var en helt ny idé for meg. Den er jo så hardfør og tåler jo nesten alt, så det må jo være en kjempesmart busk å ha oppstammet i krukke. Hadde jeg vært på familiehytta på andre siden av Kornstadfjorden så hadde jeg tatt meg en tur for å beundre hagen din - neste år kanskje ? Lykke til :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid koselig med besøk i hagen, så bare ta deg en tur.gi gjerne ei lita meld. så vi er hjemme!
   Den spireaen med høyt spir, heter Trumfspirea. Og de store spireaen er antagelig Anthony Waterer;-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!