OG BLOMSTENE BLE VUGGET EI BLOMSTERHENGEKØYE.....

Og opphavskvinna er
ei dreven og fantasifull Bjørg.
På Rennebumartnaden var det plast som var konkurransetema, og selv om det var frustrerende for den dyktige veveren, tok hun utfordringen, og vevde denne stilige plastvugga til blomstene! I skrivende stund vet jeg ikke hvordan det gikk, men ideen er jo skjønn!
Helga ble tilbrakt på Oppdal, i ei koselig hytte hos vår trivelig familie Eldrun og Arnfinn Astad:-) Søndag dro vi til Rennebumartnaden, og det var en flott opplevelse! At det fins så utrolig
mange flinke, kreative mennesker rundt om - er veldig betryggende i denne urolige og stressende verden vi lever i.
Det ble ikke investert i planter og hageting (som glimret med sitt fravær), men kortreist ost, Hitrapølse og godsmakende gele er da godt for smaksløkene iallefall!

Nydelige, 10 cm store Othello på egenlagd stikling!
Vel hjemme kunne jeg konstantere at det hadde regna masse, noen av rosene hang bedrøvelig mye med hodet. Nå trengs det en omgang med saksa og trimming av det som er avblomstret. Klipper alltid av den ferdigblomstra greina et par bladhakk ned på stilken. Othello blomstrer flott nå, tok en stikling for to år siden! Dufter av søt sitron og epler! Den er sterk mot regn, men nå hang den med sitt store hode. Heldivis er det mange knopper igjen

Det er tid for rudbeckia-solhatt- nå, og bildene viser hvorfor jeg har slik forkjærlighet for dem. De blomstrer lenge, og den gule, gyldne og "burgundre" fargen gjør meg glad!
De er så lette å få til, og blomstrer selv om ikke sola alltid skinner på dem.
De står i lag med en annen favoritt, nicotiana Lime Green. Den må jeg alltid ha, den er fin til de fleste andre planter, og blomstrer lenge. Det er mange fine sorter av nicotiana, lette å få til.


Kjøpte ei kvit lilje med røde prikker inni i fjor....trodde jeg. Denne er ikke kvit i det hele tatt, selv om den er lekker som bare det. Og dermed forblir den navnløs, hvis ikke noen vet hva det kan være for ei! Syns det er flere som har sagt at de ikke alltid får det de ber om når de skriver etter liljer. Litt ergerlig, men som sagt, lilja er fin, den - og passer i fargen der den står.

En liten godbit fra drivhuset til slutt - de fiknene er så utrolig søte og gode at jeg gleder meg veldig til å ta med en i matpakka på galleriet i morgen:-) Håper været blir godt hos dere også i uka som kommer, slik at dere også kan være ute i hagen og og nyte!

Kommentarer

 1. En plastvugge til blomstene? Artig og orginalt kan en si :) Othello var utrolig nydelig, og dufter sikkert himmelsk. Synd at regnet skal ødelegge. Rudbeckia må jeg nok se og skaffe meg, kjempefine begge to! Liljer, ja! Jeg har tenkt å bestille hvite liljer, for de er så nydelige, så det spørst hva jeg får da! Jeg har samme erfaring med Clematis, ofte feil farge/sort den også!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 2. For eit artig innslag den hengekøya var!
  Flott blomstring, Rudbeciane lyser fint opp. Flotte planter.
  Fikenane såg virkelig fristandes ut...........mmmmmm.
  Ha en deilig dag.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !