NÅ BLIR DET VARMERE, uteliv og utemiddag

Det har i grunnen vært en perfekt dag i dag:-) Persjonisten klarte å gå hele Rekkadalen, og i løpet av mai tror jeg han kommer seg opp på bok 1. Jeg fortsatte til bok 1 og 6, tok igjen Per ved idrettsplassen. Tror han somla veldig! Etter en god kaffekos, tok jeg på mine hagesko - med ull-lester (!), og treningsjakken fra 1970-tallet, gammel treningsbukse - uten longs og tørklebånd i håret.
Det blåste selvfølgelig mye nordavind, men sola varmet! Bare Så godt:-)

Ser i hagebladene at vi kan kjøpe søte, rosablomstrede hageklær, rosa hansker og vester og hatter og støvler og så videre. Men hvem kan finne på å skitne ut disse søte plaggene? Jeg er rimelig skitten etter mange timer i hagen, våt både her og der, grønske på knærne og gjerne litt opprevet av torner. Ønsker meg en skikkelig overall i denim, med seler og lommer, og stretch der det passer. Og en busserull med for og åpning helt ned, som tåler en støyt. Og ikke så urimelig dyre heller.....

Vi spiste middag ute i dag, alltid en fornøyelse med den fine utsikten vår. Lunt og godt var det også, så vi tok liksågodt en liten dubb før litt mere hage.


Har begynt å plante ut småplantene som har herdet seg under agrylduk i grønnsakbedet lenge! Flere planter står i urtehagen med duk over, så nå begynner det å bli bedre plass i drivhuset. Så god plass at jeg kunne plante agurkplantene i storpottene, og jammen var det ikke en bitte liten agurk på gang:-) Kiwien begynner å vokse, spennende å se om det blir frukter!

Neste prosjekt blir å få ut alle pelargoniaene, slik at tomatene får storpotter også. Blir det varmere nå, så tar jeg sjansen på å sette dem ut uten lufting, pellisene. De blir nok satt litt tilbake, men kommer seg ganske fort.

Rhododendronene begynner å blomstre etterhvert, Cunningham White er lekker rosa og hvit nå, og Carmen er kjempefin i år. De voksaktige, dyp røde klokkene er så lekre. De helt lave småblomstrede kommer også for fullt, de er utrolig hardføre og flotte. Men den fineste rhododendron jeg har er Giga. Den er som ei rosa dyne!

                                                                                                                         Har plantet blå-og rødveiser langs kanten i det "nye" bedet,blir lekkert til våren!
Tok opp  alle plantene som sto i  bedet og rensket dem for jord, og planta i "ventekrukker" Så sikta jeg all jorda, og fjerna de ekle ugrasklokkerøttene som jeg var så uheldig å få med en plante. Håper jeg fikk bort alt. Bedet ble ihvertfall fint, og klart for masse nye og "gamle" planter.
Ser fram til noen travle dager i hagen resten av mai - alle småplanter skal ut til 31. mai - uansett!

Ha fine hagedager, dere også, enten det er en diger hage, liten hageflekk eller noen fine krukker dere får jord under neglene fra:-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !