UKENE FLYR SÅ FORT.....og himmelblått er favoritt nå!

Kjære vene, hvor fort ukene flyr....rekker jo ikke å skrive blogg engang. Og imens vokser de og blomstrer de - alle de skjønne og søte og fargerike og høye og lave blomstene som har sovet i jorda, og de som er blitt sådd som sommerblomster. De siste er så vidt plantet ut, og har ikke kommet i blomst - unntatt rosa Cosmos, som blomstra i drivhuset.
Der inne råder nå ro og orden, med tomater og agurk i sine potter, og med små tomat- og agurkbarn på gang.
Et virvar av tomme potter står bak drivhuset i påvente av rundvask, og kun de frøpottene som er tregest står inne. Noen blir nok tømt i bedene....får ikke til alt.


Trodde jeg hadde god plass i bedene etter en del opprydding og flytting av planter. Men etter en helgetur med fire andre hagegærne damer skal jeg ikke kjøpe flere planter denne sesongen! (hm) Vi besøkte Viddals Gartneri på Sunnmøre og to hager med planter til salgs, før vi kom til turens hovedmål - Torheim Gartneri utenfor Nordfjordeid. Bevare meg vel for et fantastisk gartneri! Et vidunderlig utvalg av rhododendron, busker og trær++ Vakre, svære bed med alt du kan ønske deg av farger og fasonger. Kanskje like bra at vi bare hadde to biler delt på fem!

Det ble ganske fullt etter at vi til slutt besøkte et planteutsalg på Emblem - men det var en fornøyd gjeng som reiste hjem med planter under knærne og på fanget og i nakken .....:-)
Hagen er et syn for tida, og jeg skulle ønske at den fikk besøk av hageglade mye oftere. Ikke for å skryte av hvor fint jeg har det, men for å vise hvilken fargeprakt vi kan skape av små frø og kjøpte planter. Vise planter fra de bitteste små til de meterlange valmuesøstrene, som virkelig er i sin blomstringshøyde nå! Her er meconopsis Hensol Violet og meconopsis grandis


Rhododendron Flava har ikke vært så blomsterrik på flere år, og nykjøpte lysrosa Dreamland koser seg i nylaget bed.

Dreamland

Flava

Primulaene springer ut, den ene etter den andre, og akkurat nå er det p. chionanta som er favoritten, den har en nydelig fiolettblå farge.

Trollius er også favorittplanter, har veldig mange, som blomstrer fra tidlig vår til langt ut på høsten. Denne tidlige har jeg ikke navn på, blomstrer tidlig og lenge med store blomster.


Og så beundrer jeg hengepetuniaen min, som har overvintret tre år i drivhuset og er like fin hver sommer.

Kom gjerne og besøk oss i hagen, hvis du er i Bud - liker veldig godt å få besøk!
Gledes over finvær og junisommer - det samme til alle gode hagere!

Kommentarer

  1. Så fint og frodig! Likte særlig godt den blålilla primulaen din :)

    SvarSlett
  2. Takk for titten i hagen din! Fint å se nærbilder av planter, men også flott å se bilder som viser selve hagen.
    Nyt dagene!!
    Eirin

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !