MIDTSOMMER, longs og ull innerst - det kan jo bare bli bedre?

Det var bare å krype til skapet og ta ut ulltrøya til turen i dag, 9,8 grader er og blir kaldt - selv om vi skriver midtsommer. På den andre sida - har ikke brukt så mye sommertøy før St. Hans som i år, så man skal egentlig ikke klage. Dessuten er mesteparten av sommeren foran oss!
Plantene har fått den rotbløyta de trengte, og har klart seg bra gjennom regnskurene. Geranium magnificum Rosemoor har lagt seg litt nedpå, den er strålende vakker nå med sin intense blåfarge. Får flott høstfarge også.


Centaureum bagadensis blomstrer også nå, en fin liten favoritt, med lekker rosafarge og grågrønne bladrosetter.

Jeg samler alltid frø av fiolene mine, og prøver så godt jeg kan å holde fargene fra hverandre. Men plutselig dukker det opp en oransje i den gule krukka, og en hvit i den oransje. Men det er igrunnen bare sjarmerende. De er så lette å få til, fiolene - tidlig i februar er de sådd, og alle frøene kommer opp. Blomstrer overdådig hele sommeren med litt langtidsgjødsel i krukka.


Har et utall akeleier, og denne er den "rareste"- har ikke kjøpt frø av den, aner ikke hva den heter, men den er bare superfin med sine fylte, fiolette blomster med hvit kant rundt kronbladene. Tror den må hete Åsesin :-)Astrantia er en plante jeg er veldig glad i - og jeg har mange sorter fra hvitt til mørkeste rødt. De hoder seg oppreist i kulingen, blomstrer lenge og er beldig fine som snittblomster. Den røde heter Dark Shiny Eyes, og den rosa heter Rose Claire.


I tillegg til p. japonica er det waltonii-primula som råder grunnen nå - tror at begge disse er av den sorten. De kan lett blande seg, slik at frøplanter blir ulik opphavet - det er jo spennende - og kan bli som denne grå og rosa. Stilig, synes nå jeg. Blomstrer lenge. Etterhvert kommer augustprimulaene - men de får værsågod vente ennå!
Jeg venter på reddikene - de er så trege i år, men håper at litt varme får fart på dem. Pleier jo å ha dem mye tidligere vanligvis. Men året i år er kanskje ikke så vanlig? 
Med denne herlige buketten av kvitbladtistel, skvalderkål og blåknapp ønsker jeg alle en flott St. Hans-feiring, bålet vil varme i alle fall!Kommentarer

  1. Så fint det blomstrer hos deg. Åsesin og alle de andre... vakre! Her har regnet lagt mye flatt... håper det gir seg snart med d everste bygene slik at jeg kan komme meg ut å rydde opp.

    SvarSlett
  2. Utrolig koselig blogg. Jeg legger meg som følger,så får jeg fulgt med i hagen din.
    Veldig flott og fin blomstring det er hos deg nå. Håper sommervarmen kommer tilbake. Her på Lillehammer er det heller ikke så varmt om dagen, og vi har mye vind. Men det er vel kanskje du vant til :)
    Ønsker deg en fin uke. Vivi

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !