SOLFINE DAGER, ISKALD NORDAVIND, SNE PÅ VEIEN I INDRE STRØK....hva skal man tro?

På fjellturen i dag, i Rauma - hadde vi enestående utsikt over ytre og indre strøk, og svarte skyer, torden og lyn omga oss på alle kanter. Men Tarløysa må ha vært det mest ideelle fjellet å gå på i dag, for vi gikk opp og ned tusenmeteren kun med litt duskregnet i håret et par ganger! Observerte litt multer som ikke fristet ennå, og litt blåbær. Men ellers er det mye brun lyng også i høylandet.
Spiste matpakka inne i ei koselig, lita hytte på toppen - og det var litt lunere enn de ti gradene ute.

Hjemme i Bud måtte jo hage inspiseres igjen, og det hadde tydelig regna her også! Men det var bare bra, for det blir fort tørt når sol og nordavind herjer i 
flere dager i strekk!

I vinden klarte vi  å dra opp tre fururøtter som har stått i 30 år på samme plass - på berg! Makalaust hvor de føttene vet å spre seg! Kommer til å plante to, tre nye - de holder seg lave og fine i masse år når de blir pinsert i mai.
Har to planter som jeg venter spent på. Den ene er Madam Plantiere med sine røde knopper....som blir skinnende hvit når den spretter ut. Veldig vakker!
Den andre planten er en iris jeg kjøpte for to år siden. Den heter Roaring Yello, og bare knoppen gjør meg superspent! Utsprungsbilder følger!Deuzia scabra flora plena - så mye heter den skjønne busken jeg har avlet fra ei grein av ei busk i Lailas hage! Av og til funker stikking av busker helt utmerket!

Har gjort det med både roser, syrin, spirea og klokkebusk. Ta greiner som ikke er forvedet, helst før St. Hans. Kutt stiklingen rett under et blad, ta vekk de nederste bladene, kutt toppen og stikk i ei potte med jord. Vanne og plasser en plastpose over. så er det bare å vente, hold fuktig. Rosestiklingene bør være av en kvist med knopp (fjern knoppen)
Jordbæra har så smått begynt å gi avling, og sjurungene sitter på "gjerdet" og lurer på hvordan de skal komme til godsakene - for mor har da fortalt om da hun spiste de største ....


Min yndlingsnellik - dianthus Spangled Star, er kommet i blomst. Har tatt stiklinger, slik at jeg ikke mister den.Fikk den i 2007 av en dansk hagemann som besøkte hagen vår. fikk et glass honning av egen produksjon også :-)
Apropos det - når jeg går rundt i hagen, er det ei høylydtsumming av humler og andre bevingede. Det er en glede og et godt tegn på at humlene fins. Måtte de alltid like plantene mine! Ha en summende fin juli!

Kommentarer

  1. Så herlig sommerstemning det er hos deg nå, med roser og nellik! Det er så deilig med sol i juni.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !