Sol, REGN, SOL, REGN, regn, Sol...sånn gikk nå dagen

Fra 12 til 17 var vi vertskap for 14 hyggelige og interesserte mennesker som trossa regnet og nøt sola - alt ettersom. 1000 åpne hager er over for denne gang, og det ble en veldig trivelig opplevelse for vår del, med både kjente og ukjente hagevenner. Klart det kunne kommet flere, men terrassen ble veldig stappfull da slusene åpnet seg! Vi satt tørt og godt og nøt squashkake, kaffe, saft og te. Praten gikk flott som blant gamle kjente, det er alltid en god opplevelse!
Det er ganske sent på året for hagebesøk, men heldigvis er det masse fin blomstring, som "overdøver" visne og stusselige rester av junisommeren.

Konrad nevnte i et svarinnlegg at eplerosa mi må være Magnifica, og det stemmer. Den er halvfylt, og veldig blomsterrik i år!

Jeg har sett til øyet blir stort og vått, alle bildene av eple- og pære- og plommemengder her og der. Vi måtte flytte epletrærne våre pga. plenarbeid mellom oss naboer, dermed ble fruktresultatet slik - ett enslig lite, vakkert eple som strutter av selvtillit! Blir nok bedre neste år :-)
Det andre treet hadde 30 (minst) små kart, men de datt av alle sammen. Kanskje ikke så rart, når du blir røsket opp med rota sånn uten videre.

På pellistrappene er det fargeprakt, alle de nye stiklingene som hagevenner var så snille å selge og gi bort, blomstrer nå så vakkert! Må bare smile når jeg ser dem! Så mange artige bladvariasjoner!
Rudbeckia er en yndlingsblomst, og det er ikke rart - så lekker som de blir. I år må de ha ramla i gjødselsekken, så store er de! Denne heter Cherry Brandy. Det hender at de overvintrer, men vanligvis sår jeg den og noen andre sorter hver vår. Lette å få til!
Jeg havna på Plantasjen for å kjøpe noen leirkrukker - og for gjennom uteavdelinga, bare for å kikke litt.... Det pøsregna! Og da sto den der....måtte bare ha den - clematis Warszawska Nike! Fargen er helt fantastisk, blomstene passe store, og jeg håper at jeg klarer å overvintre den i krukka!En annen favoritt er georginen Bishop of Llandaff, og det var med nød og neppe den blomstret, kom igang så sent at jeg anså den som tapt. Men nå står den og gløder på sin ene,lange stilk - med den rødeste rødfarge som tenkes kan!

Nabo Hanse og Per slår haugen for at den skal se fin ut, men det har alltid vært et problemstykke på midten. Ugreit å slå med klipperne og fullt av klunger og grovt gress. Men sannelig tok Hanse ljåen fatt og fikk ned graset, mens Per fjerna klungeren! Fint å se på, ljåen er sjelden å se i bruk nå:-) 
Ennå kan vi håpe på varme, gode sensommerdager før høsten setter seg. Lune kvelder på veranda og terrasse, med pledd og levende lys. Ha en fortsatt fin opplevelser i hage og naturen ellers!

Kommentarer

  1. Så koselig å lese om en herlig dag! Skulle gjerne vært og sett på hagen din, hadde jeg bare vært litt nærmere! :) Og squashkake hørtes utrolig godt, sunt og spennende ut. Vakker dahlia, og herlig med godt gammelt ljåarbeid foran din fantastiske utsikt over sjøen!!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !