AKUTT STORM FRA SØRVEST....heldigvis kortvarig

Det ble lite skader på plantene, men en georgine ble litt maltraktert, og en hengepetunia på terrassen ga meg enda en grunn til å fjerne den.
Merkelig, jeg liker alle plantene mine, faktisk - unntatt denne petunia Dusty Rose! Den er bare ikke fin! Rustgammelsrosa og gulbrunaktig inni, er ikke pen på noen måte, ikke voksemåten heller, så nå skal den bli kompost!

Av og til svarer ikke bildet på frølista med virkeligheten, det vet vi jo alt om, vi hagere :-) Men den hvite, fylte campanulaen er like skinnende hvit som den skal være, og full av knopper - en glede å ha!

Klatrerosa Leverkusen har jeg hatt i masse år på veggen ved terrassen. Den har blitt maltraktert av vinden mange ganger, men kommer med et vell av blomster hvert år. Her er det tre "generasjoner" på en gang. Den er veldig enkel å ta stiklinger av.

Phlox Moody Blues en veldig takknemlig plante å så, både fordi fargen er så fin, også fordi den er blomsterrik og passe høy.
Av og til slår impulsen inn, som forrige tirsdag, da jeg kom inn på Bunnpris! Du klarer ikke å gå forbi denne gazaniaen uten å kjøpe den, gjør du vel? Kjempefin i bedet! Håper den varer ei stund!

Persjonisten har alltid hatt en forkjærlighet for middagsblomster, og da ei venninne forærte han noen planter, ble han veldig fornøyd! Og de er da strålende fine i sola!
Strålende fine er også lychnis chalcedonica - ildkjærlighet, en enestående ren rødfarge, som lyser opp i bedet på sterke stengler.
Provinsrosa Splendens og eplerosa (rosa rubignosa) har sine høyder nå, og er et vakkert syn, og gode dufter å by på.


Stormen har passert, og ifølge værmannen, slapp vi ganske fort og lett fra det i forhold til lenger sør. Landskytterstevnet måtte evakueres på Oppdal, håper Sevrin, vårt barnebarn og kommende skytterkonge ikke ble altfor våt :-)
Persjonisten på fotballkamp sitter under tak regner jeg med. 
Håper også at dere slapp med skrekken rundt om i hagene, og at sommeren kommer igjen! Det lyser fint over sørvesthimmelen  her nå :-)

Kommentarer

  1. Oi for en flott rose helt nederst, den falt jeg for pladask! Ble så nysgjerrig da du skrev om den petuniaen, at jeg måtte google den. :) Bildene av den hvite Campanulaen som du viser, var i alle fall himmelske! Deilig med sommerblomstring.

    SvarSlett
  2. Enig med Ingvill, flotte roser du har. Den eplerosen din ser ut til å være en fylt hybrid. Jeg gjetter på at det er 'Magnifica'. Finnes i handelen.

    SvarSlett
  3. Nydelig planter du har! Campanulaen var kjempefin :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !