POTETENE STIKKER HODET OPP AV JORDA,og det gjør masse annet også!

Jeg så dem i dag, de likte nok det langvarige regnværet i helga! Nå trenger vi ikke mere regn på ei stund, det ble skikkelig rotbløyte. Ikke så kjekt for de 300 sangerne som var samlet i Bud i helga, men fredagen, da de fleste var med på "bli-kjentfesten" - var nydelig. Og det begynte ikke å regne før sangertoget var ferdig! Har hatt det så travelt med forberelsene til sangerstevnet, at jeg knapt har vært inn på FB og blogg, men nå tar jeg ei rolig kveldstund med litt hageprat:-)
Har ikke sådd grønnsaker ennå, men Per kjøpte masse jord i helga, og vi har fylt de to doble pallekarmene med kvist og kvas og masse kompostjord. På toppen blir det kjøpejord! Fint skal dem ha det!
I drivhuset vokser tomatene og agurkene flere cm i døgnet, og kiwiblomstene holder på å å bli frukt! Dufter godt gjør de også! 
De lave rhododendronene mine er utrolig blomsterrike og vakre, tåler all slags vær og vokser sakte og fint der de står. Har navnene på dem, men akkurat nå forblir de navnløse. Husker ikke hvor jeg har lagt bildene med navn!Kjøpte frø av en polemonium for noen få år siden,og fikk til en plante. Trodde den var blitt borte i fjor, sto bare en liten tust igjen. Men i å er den finere enn noensinne - den heter polemonium delicatum. Lever opp til navnet!
I Harstad hos Magnar fikk jeg en plante som han kalte monster-hvitveis. Ille navn på en så fin blomst, liker slike utskudd, jeg!

Andre hvite blomster som som lyser opp i bedet både dag og kveld, er hvite ruteliljer og mine favoritt-narsisser Thalia. Og for første gang blomstrer min lille trillium pusilium! Stas!
I nesten hele mai har jeg hatt gleden av en stor blomst på rosa Benjamin Britten. Selvsagt fordi den har kost seg i drivhuset i vinter! Den lukter alldeles nydelig, og står med mange knopper som er i ferd med å sprette ut. Mere stas!


Egentlig kunnet jeg skrive blogg om planter annenhver dag, så mye skjer det nå rundt om i bedene.
Har såvidt begynt å luke på nytt, og rosene skal få gjødsel igjen - en gang hver 14 dag, til ei uke ut i juli. Rører ut hønsegjødsel eller helgjødsel, og lager "tevann" til dem. Det pleier å bli bra.
Ha ei finfin hageuke i splitternye junidager :-)


Kommentarer

  1. Hei, jeg fant deg på hageblogger, og så at her var det mye fint å se.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !