NESTEN DET VERSTE JEG VET I HAGEN....og nå har jeg gjort noe med det!

Det er så godt å ha det gjort! Det er en sånn utsettelsessyssel - men årsaken til utsettelsen er at jeg vil vente bare litt til før jeg griper fatt - i saksa! Ja, ikke bare saksa, men sekatøren (som det så fint heter på svensk) og greinsaksa, og saga! Det er altså visne, tørre greiner jeg snakker om. De som strutter fram på kaprifol, roser, spirea, og alle andre buskvekster som har fått juling i vinter.
Og i dag har jeg gjort noe med det! Har studert hver eneste busk, og klipt ned med hard hand - kjennes godt i fingergrepet! Det er et pirkearbeid når hver lille, struttende brune kvist skal vekk. Og vekk skal dem!
Må innrømme at jeg ikke husket på Lirosene ved KåreMagne-bedet - men de skal få en omgang de og...og det blir så fint!

Hagen er på sitt vakreste nå, for de som vil stikke innom, med store felt av meconopsis, akeleier i alle mulige former og farger, og masse spennende som hele tida dukker overalt.

Juvelen i steinbedet er campanula saxifraga - overdådig blomstrende i ei lita bergskorte. Ved siden av en lekker saxifraga (tror jeg) som blomstrer rikt hvert år i grusen.


Dianthus gratianopolitanus "Grandiflorus" puh - kjært barn osv. er et syn nå, og napper jeg de visne blomstene, kommer den ofte igjen med et nytt flor.


En annen favoritt i steinbedet, er erigeron aurantiacus, knall orangerød og flott, lang blomstring!
Min kjære handymann liker best slike lave planter, men må innrømme at riddersporen delphinium incouspicum er et syn der den står! Den er lav til å være ridderspore, og fargen er utrolig vakker!
Likeså er han fornøyd med akeleiefrøstjernene, der de står og lyser i hvitt, lys lilla og mørk lilla. Hadde flaks da jeg sådde frøene - at det ble tre farger :-)
Hans prosjekt er å legge platting ved frokostplassen - da koser han seg! Og han får det til så fint!

Rosa Louis Bugnet blomstrer så nydelig nå, det er ei rose å anbefale! Lekre røde knopper og skinnende hvite blomster med deilig duft! Og veldig hardfør!


Til slutt en liten minibukett til alle som leser bloggen min, kommer med koselige kommentarer og deler min interesse for det som vokser og gror. Og i dag tok jeg første agurken - og en fiken!Kommentarer

  1. Heisan Så fint det blømer i hagen. Det er godt med det som er gjort - er enno greiner å klippe av hos meg !! ha det godt.

    SvarSlett
  2. God morgen! Helt utrolig å se hvor mye vakkert du har i blomst allerede. Du har virkelig grønne fingre! Herlig at Luise Bugnet blomstrer allerede- takk for tipset!

    SvarSlett
  3. Åh, for en deilig tid! Så mye du har i blomst allerede:) Tenk at du har startet innhøsting alt. Ingenting smaker bedre enn selvdyrket. Nyt det:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!