TIDLIG VÅR I ÅR? Ikke mere sne å se....

Siden jeg skrev her sist, kom det jo vinter og sne igjen. De ti cm holdt seg i to uker, i lag med kuldegrader og sol og stille vær! Kan ikke bli bedre for fotfolket - Kyststien har vel aldri vært så befolket som i denne perioden :-)
Jeg tok et par bilder for å illustrere vinter i Bud, og det var på tide, for i dag er all sneen forsvunnet - overalt, og det blåser og regner. Det er meldt veldig pent vær og 7 plussgrader neste uke, og da er jeg ganske sikker på at jeg befinner meg utendørs.


 Har noen busker som skal klippes, og 15 pelargoniakrukker som skal tømmes :-( Den dyrekjøpte erfaringen resulterer jo i at jeg må skaffe meg nye planter, og det kan jo være spennende. Har sådd en pelargonia som heter Black Velvet, og håper den blir fin.
HVIS DET ER NOEN SOM HAR EN STIKLING AV ROBERT FISH, vil jeg bli veldig glad hvis jeg får kjøpe den. Elsker den blomsten med de skjønne bladene, men rakk ikke å ta stiklinger av den før kulden tok den.Da det var vinterlig i skogen, hadde jeg med kamera, og foreviget denne lekre furu-blomsten, i påvente av vårblomstene. Tror nok det er noen som har plukket sneklokker allerede, de er iallfall like om hjørnet. Krykkja er kommet, sies det, men den har ikke satt seg i berget ennå - ligger nok ute på havet ennå.Jeg er ferdig med å vaske alle pottene og plantekarene, og det er en fornøyelse å se dem ligge ferdig til bruk. Har sådd tomat, blodbeger, primula japonica, digitalis Mountain White og rudbeckia Rustic, og snart er jeg i full gang! Sår ofte inne, de jeg har sådd ute - det hender de spirer bedre inne (eller omvendt). Men egentlig så må man finne sin egen rytme når det gjelder såing og oppaling av planter. Alle har sin måte å gjøre det på, noen er mye tidligere ute, og noen har vinduskarmene fulle. Og alle har like stor glede av det som viser seg i pottene, og om det er bare en plante eller altfor mange! Ikke så enkelt å vise måtehold når frøene er ørsmå!
På butikken kjøpte jeg to primulaplanter som har gitt meg utrolig mye glede for en billig penge. Vet ikke hva slags primula det er, men både blomster og blad er uendelig fine!
Som sagt så er vinteren borte for denne gang - her hos oss, men uansett så stiger sola høyere og høyere på himmelen. Forrige uke gikk ho ned mellom Einar og Kristin, om en måned er ho ute på storhavet!
Ha ei fin tid framover, kjære hagere!

Kommentarer

  1. Hei på deg Åse. Herlig at det begynner å våres... jeg elsker denne tiden med såing, frøplanter som popper opp og som skal prikles. Det blir alltid trangt om plassen, men pytt.. pytt... jeg lærer aldri!
    Jeg har noen stiklinger av Dolly Vardon, zonale trikolor. Den har blad som ligner på Robert Fish. Dersom du vil at jeg skal sette av en til deg, så gi meg beskjed.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !