INN I ÅRETS ANDRE MÅNEDEN I ÅR, kan vi vente oss vinter?

Joda, visst kan vi det, selv om skuddene på krokusen er allerede tre cm, og favorittvårblomsten - klosterklokkene - har også flere cm lange skudd.


I fjor - idag - gikk vi den eneste skituren det året, og vi lovte å gå flere. Garantert! Fjorårets februar var urimelig regnfull - så veldig våt, så våre ønsker om skiturer ble ganske snart overført til 2013!
Etter en frostig og snefri januar - er jeg rimelig spent på om det blir skiturer i år. På denne sida av sommeren! At barnebarn Sevrin kjører slalåm på Bjorli, er svært gledelig, men da vi i lag med dem på Åndalsnes forrige helg, måtte han og bestefar ta skøytene fatt. Lenge siden gamlekaren hadde spilt hockey, men etter ei stund mjukna kroppen, og han koste seg riktig godt! Vi fikk også med oss ei trivelig håndballturnering i Isfjordhallen. Alltid noe å drive på med:-)
I disse tider bugner det av de flotteste primulaer og tulipaner, og denne buketten fikk vi i foræring! Det er en glede å nyte synet av disse blomstene, og jeg prøver å huske å sette dem i et kaldt rom om kvelden.

Fuglene synger nesten øredøvende ute i kaprifolvillniset om dagen, om det er for å holde varmen, eller å forkynne at her bor vi, det vet jeg ikke. Men det er trivelig, og koselig å stå og se på dem. Sjura prøver med alskens manøvre å grafse til seg mest mulig, så jeg letter litt på vinduet av og til for å skremme. De er så utrolig grådige!
Gulspurven ser ut som en påskekylling i den gule fjørdrakten, og noen av dem har en kledelig vipp på hodet, som om de har pynta seg med litt hårgele.

Svarttrostene - her er det fire karer - er også grådige, men utrolig fine. De kan sitte urørlig i furubuska - lenge - sikkert stappmette.
Har kost meg veldig med FB-innlegg og God Morgen-reportasje om lyslykter fra Moseplassen i det siste! Skal garantert prøve å lage selv, noen - ikke 75, ikke på denne sida av vinteren, men i år! Helt nydelig, selv når de smelter!
Til uka skal pottevask stå på programmet. Både liker og ikke liker. Men det er en nødvendighet for oss som driver med såing og planting. Snart skal Moneymaker, Sungold, Gardeners Delight og Gemini såes, samt fioler og lobelia.
Hvis du sår lobelia, husk å så i små "hauger"- bitte litt frø i grupper! Det gjelder mange sommerblomster med små frø. Da blir de så lette å håndtere senere.
Har noen Må ha-sommerblomster, som fiol, lobelia, løvemunn, cosmos og salvia patens - ellers blir det litt av hvert! den eneste tagetesen jeg sår er t. tenuifolia, den liker ikke sneglene - ikke mine, jallfall.

Dagen er definitivt lysere, og den fineste årstida kommer listende til oss foran de andre fine årstidene.
Kos dere med vårtankene :-)

Kommentarer

 1. Hei
  Så koselig med spirer ute allerede. Du er heldig. Her er det masse snø og kaldt.
  Vinteren slipper vel ikke taket enda, men lysere er det blitt og vårtankene flere og sterkere :)
  Ha en fin uke
  Gerd Ellen

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !