NÅ TENNES TUSEN JULELYS.....

sola kryper med millimetersteg
mot høyre
ruller over Otrøya, Aukra, Harøya
og når Bjørnsund
går ned mellom Kristins hus og Gjølshaugen
da er det 15 mars
nå legger ho ut på ei reise over åpent hav
til glede for dem som går på varme svaberg
og bader i solstripa
Vintersolverv

Er i det poetiske hjørnet i dag, etter enda en dag med strålende soloppgang og varmrød solnedgang. Skyfritt både opp og ned! Kjekt å sitte og ettertenke på bitte lille juleaften. Huset har fått små drypp av pynt her og der, men det meste kommer fram i morgen. Da håper vi at julegjestene også er kommet vel fram, liker ikke styggeværsmeldingene sørfra! Men vi satser på at Per får dem trygt fra Kristiansund og til Bud - så kan de være med å pynte inn jula :-)
Kjøpte en helleborus niger i Molde, bare måtte ha den, selv om jeg har to likedanne fra før ute i hagen. Det er noe magisk med den planten. så skinnende hvit og lekker!
Det er noe magisk med grønnkål også. For det første er den kjempegod og supersunn, og lett å så og dyrke. Men den kan også stå ute i masse kuldegrader, og faktisk bli bedre! Heldigvis hadde ikke de sporadiske og travle rådyrene som av og til vandrer over hagen vår, fått snusen i delikatessen. Derfor kunne jeg plukke inn  en favn av lekker grønn kål her om dagen. Tar av stilkene, hakker i biter og putter i plastposer. Bruker den gjerne istedenfor persille. Frossen kan du smuldre den i småbiter.
Pusler gjerne med litt nytt til jul, og denne gangen ble det en nissefamilie som jeg kjøpte for tre år siden, samt en juleengel av drivved fra i år og en takkrans som jeg har hatt i tankene lenge! Nissefamilien er en i minus fordi kroppen på en av de minste nissene passa perfekt til hode å engelen!

Kystulf er min spesielle julevenn som bor utom landet, og han går igjen på julebrevene jeg sender. I år ble jeg inspirert av småfuglene og måtte male han ilag med de fineste småfuglene jeg vet.

Med Kystulf vil jeg sende et varmt ønske om ei riktig god og velsigna jul til alle venner som leser bloggen min. Og også et ønske om et Godt Nytt hageår 2013!



Kommentarer

  1. Masse flotte juleting du har laget! Kystulf var en veldig sjarmerende kar. Han var heldig som fikk så flott skyss, med en rødstrupe.

    Jeg vil ønske deg og dine en riktig fin julehøytid, og et blomstrende nytt år!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !