ER DET JULESNEEN, TRO....når Vårherre tar på høyhalsa genser

Verden rundt oss forandrer seg med en gang sneen legger seg....sola forsterker inntrykket, og du blir liksom litt glad: Det er nå det er vinter! Småfuglene venter trofast på frokosten - men jeg lurer på hvor gulspurven og grønnfinken har gjort av seg? I fjor var de i flertall på brettet, i år har jeg ikke sett dem. Bortsett fra alle spurvene og finkene, meisene og svarttrosten, så er det bare Robin Rødstrupe som er litt "eksotisk".
Litt eksotisk var også ørna som satt på toppen av et berg da vi gikk tur utom landet i dag. Svær var den, men leet ikke på seg mens jeg fotograferte. Vi ser jo ofte ørn her, men det er et like flott skue hver gang.


 
Den lave formiddagssola lyser så fint nedi Kippersundet, og framhever rødfargen på naustene og forgyller det hvite. De hvite husene på Kleppen får sola veldig tidlig, og har den "døgnet rundt". Blir fine bilder av slikt.
Gikk forbi huset til Peder, og Peder sin slipstein er et fint minne fra den gang jeg fikk dra sveiva når onkel Harald trengte hjelp til å kvesse ljåen. Følte meg alltid veldig viktig og stolt når jeg fikk skryt:-): Du e døkti te å sveive, du!
Men jeg har ikke vært døktig til å ta vare på pelargoniaene mine i vinter! Eksperimentet med å la dem stå i drivhuset, var hasardiøst. Det viste seg at den frostvakta jeg hadde kjøpt, ikke klarte å holde varmen på + 5. Så mens vi var på Åndalsnes var det så kaldt at de frøs seg ganske slappe. Da var det bare å bære dem alle ned i kjelleren, beskjære litt og håpe det beste. Hvis de er ødelagt, har jeg fått en dyrebar lærepenge - og må gå på stiklingjakt til våren:-(
Liker ikke at det er så langvarig barfrost, ikke noe kjekt....bortsett fra en ting - brunsneglene tåler ikke denne frosten, der de ligger under steiner, krukker, i små groper og under planker. Det er jo en god ting å ta med seg inn i vinteren.
Vi har noe som heter kakelinne, uka før jul er tøvær-tid. Og det slår ofte til med regnvær inn mot jul. Kanskje etpar mildværsdager kan være bra...skal jo vaske vinduer.
Uansett - nyt dagene framover, snart snur sola og vi går igjen mot lysere tider.
Nå lar jeg blogg være blogg til den 22. Da kommer Kystulf på besøk:-) Og den 23. kommer Odne og Susanne!

Kommentarer

  1. Så fin stemning i ord og bilder! Ha en fortsatt fin førjulstid, Åse! Om du skulle ha behov... noen stiklinger blir det alltids råd med, ja dersom mine fortsatt får de plussgradene de trenger!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !