NÅ LYSER DET MANGE SLIKE I VINTERLANDET

Vi var på Åndalsnes i helga, og opplevde fin julegrantenning der på lørdag. Fredag var vi på julebord i Molde, og overnatta på hotell, før vi dro til fjellbyen lørdag. Der kunne vi klemme og gratulere mellomsten med 44-årsdagen, ikke alltid vi får sjansen til å gi bursdagsklem til barna våre :-)
Det var fin sol over Åndalsnes, som lagde gull på tind - men samtidig blåste det så inn i margen at Åndalsnes Damekor måtte synge inne for ikke å skjelve og hakke tenner i Glade Jul! Men vi fikk da gått rundt juletreet noen ganger, korpset presset seg inn i en krok og spilte så fint, mens tre jenter sang i lag med oss. Det var urimelig godt å springe opp på Mama Rosa etterpå, og spise deilig middag! Deres nr. 3 er virkelig å anbefale!
Søndagen gikk vi en lang tur trass  minus 9 grader og fortsatt iskald vind. Sevrin klarte å vise meg noen stunt i huska - må røre på seg, må vite! Selv om Romsdalshorn var dekt av sne, var det barfrosten som rådde på Næs - som ellers i Romsdalen, både indre og ytre.
Det eneste jeg fant av hagevekster som var verdt å ta bilde av, var de fantastisk flotte bærene på svartsurbærhekken til Sveins nabo. Tydelig at sesongen var for kort for modninga i år, bærene skal jo være blåsorte, og spist av fuglene. Men de røde bærene var jo julelekre!Fuglene ja, jeg har så dårlig samvittighet fordi fuglene "mine" ikke har fått mat siden fredag. De har sikkert spist opp meisebollen og peanøttene i røret også. men jeg får gi en ekstra dose i morgen!
Det er ei fin tid vi går inn i nå.   I Nesten alle vinduer lyser julestjerner og julestaker. Noen har pyntet utenpå med lyslenker og figurer, og masse små og store juletrær og busker har fått lyslenker over seg. En helt riktig pynt nå i mørketida!
Eneste bekymringa mi til i morgen, er om pelargoniaene i drivhuset har klart seg med den lille frostvakten jeg har satt opp! Må nok sette på undervarmen, eller få en vifteovn inn! Liker veldig dårlig barfrost og 7 minus, mye bedre med en meter sne NÅ!
Uansett - vi har julepyntet i galleri BÅken, og pyntet i vinduene, men ikke en nisse hos meg før lille juleaften!
Håper førejuletida blir kakeduftende og grønnsåpeduftende og koselig og fredelig, småtravel og forventningsfull!

Kommentarer

  1. Så koselig innlegg - med masse førjuls-stemning. Lekre røde julebær, ja. Ha en fin fin mandag. Anne Kari

    SvarSlett
  2. Du må sende meg adressen din, Åse - så jeg får sendt deg kalendergaven din :) Anne Kari

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !