VÅTT, VÅTTERE VÅTTEST..........men de små har det godt

Skulle skrive litt i går kveld etter å ha sett Casino Royal-mon tro den beste Bond-filmen. Men da var jeg stuptrøtt, og ikke motivert til å skrive noe som helst, og da er det bare å la være. Vet ikke om det været vi har for tida, er med på å gjøre deg trøttere, men fire dager med uavbrutt kuling og til tider fossregn - det er ikke humørfremmende. Men vi "tvang" oss til å gå en runde søndag etter middag, og ærlig talt så var det deilig. Ikke kaldt, bare vått.De siste dagene har det spirt og vokst veldig i barnehagen min. Noen av de små har fått fire blader, og er dermed klare for å prikles. De vokser utrolig fort. Rart egentlig, at du tar en pose frø, lar frøene komme i kontakt med litt fuktig jord, og vips er den ørlille groen på vei ut av selv det minste frøet. Det er det som fascinerer meg mest med det å odle fram planter - den forvandlingen som skjer fra frø til ferdig plante. En annen ting er å stå ute i drivhuset, mens kulingen røsker i veggene og regnet trommer, og ha det lunt og trivelig ilag med god jord og rene plantepotter - og de små tomatplantene som skal gi solvarme, søte tomater en gang utpå sommeren. Fikenplanten har begynt å få små, grønne utvekster, og jeg er veldig spent på kiwiplanten jeg har bestilt - om den liker drivhuset mitt:-)
Jeg lurer også på om jorda jeg skal plante i ute, noensinne vil tørke opp. Den gjorde ikke det i fjor. Det svupper i marka når jeg går i hagen, og det er søkk vått over alt nå. Mars uten sne har ikke skjedd, ser at de melder sne til helga....men baksida på Budstikka er kanskje ikke til å stole på?
I fjor kjøpte jeg ei julerose med det eksotiske navnet helleborus tibetanicus, som til og med likte å stå våt på føttene (les: røttene) Den kom opp så fin og frodig grønn, kunne se den fra vinduet. Helt til i går - da så jeg ikke de grønne bladene lenger. Trosset vind og regn og gikk ut for å se.....og der hadde et søtt, yndig lite rådyr nafset i seg de grønne bladene. Planten er ikke død, men .....ikke enkelt å ha hage på en haug midt i gangveien til søte, yndige små rådyr. Og med saltdrev og kuling fra alle kanter.....men er man hekta, så vøre man ingenting, bare for å oppleve plantenes forunderlige, vakre verden.
Tidsfordrivet vårt mens vi var syk, og mens det har regnet, ble ferdig i helga, og det var en sann fornøyelse å pusle et så vakkert puslespill. 80 x 60 cm nydelige urter - takk for lånet, Anita! Men vi var brennsikker på at noen biter mangla - helt til de siste datt på plass:-)
I morgen drar en gjeng hagefolk til Averøya for å høre en populær svenske som heter Peter Korn fortelle om steinbed og planter som passer der. I kveld er det sang med julesanger, og onsdag er det tannlegen. Torsdag er det bibliotekdag, og lørdag skal vi i bursdag! Håper uka di blir like fin og variert:-)

Kommentarer

 1. Hei :-)
  Dette var en ny blogg for meg. så hyggelig da med flere blogger fra fylket. Oppdaget deg på blogglista til Hageselskapet Møre og Romsdal. Du må ta deg en tur innom blogglista til Anne på bloggen Moseplassen og melde deg på (om du ikke har gjort det da, og jeg ikke har oppdaget det) Koselig blogg du har og så kjekt å se søte små spirer fra barnehagen din :-)
  Nå legger jeg deg til i blogglisten min så jeg blir oppdatert når du poster nye innlegg :-)

  Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjedde ikke noe da jeg prøvde å legge til bloggen min på Moseplassen, men det gjør ikke noe om jeg ikke står der.

   Slett
 2. Du kan ikke legge den til, det er Anne som må gjøre det. Skriv en kommentar i et av innleggene hennes, og legg ut link til bloggen din så ordner hun det.
  Det er jo hyggelig at noen leser bloggen og legge inn kommentarer, ikke sant?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !