JA, JA - DET HAR IKKE REGNET I DAG.....og nydelig sneglekverk

Det har faktisk ikke regnet i dag - hvis vi da ikke skal ta med tåkedrysset i håret. Turen ble fin, med gode støvler på VÅT skogsmark. Vi fant ut at Kyststiens forlengelse nærmer seg høyeste punktet - bergene, og det tegner til å bli godt å gå tur helt rundt uten støvler. Håper han som lager stien, farer fint med stien gjennom lerkeskogen. Stien ender ved Samfunnshuset - eller begynner der, alt ettersom, og blir et flott, forlenget turmål til den eksisterende fine Kyststien.

På vei hjem møtte vi noen vakre sneglebekjempere - "Svensk gul"ender, som nærmest pløyde gressmarka på jakt etter snegler og annet kryp som måtte gjemme seg i gresset. Spurte Per pent om et lite andehus bak drivhuset, med etpar av disse nydelighetene. Men nei, har visst for mye bak drivhuset allerede. Fordelen med disse fuglene, er at de skiter så flytende at det ikke vises. I motsetning til gåsa, hvor du nesten ikke kan sette ned føttene der de har oppholdt seg. Sneglene har hatt optimale forhold i den milde vinteren, og du ser tydelig at de kryper fram i lyset.og leter etter godsaker. Har sett slimspor etter en snegle i drivhuset -  og joda, da jeg flyttet opp plantene fra jordbenken - lå en feit boasnegle der. Den fikk en ublid skjebne, desverre. Men det kommer flere, som jeg kanskje lar lar få leve.........


Persjonisten og jeg var på Slætta Hagebruk tordag med tilhenger, for å kjøpe påfyll til de imponerende plantene som driter i regn og regn og regn, og som titter fram overalt. Siden jeg trengte å gå rundt tørt blant store, fargerike og mange planter - var det en deilig følelse å se alle vårvekstene som sto i hopetall både ute og inne. Slike vandringer er ofte fristende, og denne resulterte i ei vakker sementkrukka, og et lite utvalg våriris, blå anemone blanda, gul ranunkel og hvite tassetter, samt en lekker fiol som tok igjen alle disse fargene i sin farge. Irisene var bare på begynnerstadiet da jeg kjøpte dem, men om morgenen dagen etter blomstret de:-) Snakk om å ha det travelt!


Har også fioler og narsiss Tete a Tete ved inngangsdøra. Narsissene er så fine å sette ut overalt i hagen, de er så tidlige i blomst, og rådyrene liker dem ikke. Hos meg er det dagliljene som får svi - tror jeg gir dem bort.....Den mørke lillarøde julerosa som jeg ikke vet navnet på, står så nydelig nå, med masse blomster. Man må løfte opp blomsten for å få glede av hvor fin den er.

Har sju, åtte ulike pulmonaria (lungeurt)- med hvite, rosa, blå, røde og blå/rosa blomster- med smale blader, prikkete blader og sølvfargede blader. Den aller fineste har mørke grønne blader og klare blå blomster - den blomstrer snart. Utrolig fin!
Rabarbraen spretter opp som bare det - rabarbrapai i april i år!
Dagens konklusjon er at når disse plantene klarer seg uten sol, så må jammen jeg også gjøre det.........

Kommentarer

 1. Det er godt og komme igang og ikke minst få litt jord under neglene igjen.
  Regne kan det gjøre når det er tørt ikke nå .
  Vi på østlandet kan ikke klage nå men jeg ser jo på værkartet og jeg føler med dere.
  (vi får håpe på en knall påske)

  Ha en fin uke , Marit.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !