SNEENS DAG - også i Bud

 Det ble en fjelltur i dag - jada, Gulberget er sånn cirka 157 moh, men fjell godt nok! Med broddene i lomma ga vi oss i vei opp Rekkadalen, med sne under føttene - og is! Strålende sol varmet oss i ryggen, mens vi beveget oss oppover til høyeste toppen med den fantastiske utsikten! Gulberget er et lite unikum, der du kan skrive navnet ditt i 6 bøker. en for hver av de fine små toppene som ligger i hver sin ende av den flate toppen, stjerneformet fjell, liksom.....du kan gå på en topp, to eller 6 topper- løpe, gå, rusle. Gammel, ung, bitteliten og midt immellom - mulig for alle! Og hele tida med en utsikt så langt øyet kan se utover hav og land!
Var glad jeg kunne spenne på med broddene på vei ned, persjonisten gikk ute i terrenget for sikkerhets skyld. Skal få nye brodder, han og - de han har krever høyskolestudier for å få på, og selv påsnørt er de ikke brukanes! At det går an å konstruere noe så dårlig!
Går som oftest en tur i hagen etter en tur i naturen, og selv om det er litt kaldere nå, så er den tøffeste planten allerede hvit i toppen:-) Men sånn kan sneklokkene stå lenge, før de vokser videre.


Blir det like mildt framover, får vi en tidlig vår, bladene på krokusen er 5 cm. Husker veldig godt en av de første vårene vi bodde i Bud. 29. februar -  husker til og med datoen - gikk vi på Gulberget, det var varmt, snefritt, kusymrene blomstret og vipene huiet over markene - mange viper! Nå ser vi ikke viper lenger. Husker følelsen av den "sinnsykt" tidlige våren - hadde aldri opplevd noe slikt. Og sånn var det i mange år, før vi fikk ustabile vårer, med frost og sne på viperedene og sne langt uti april.
Etter den lange vinteren i fjor, vil denne vinteren bli kort uansett, hvis den kommer/når den kommer.
Fine soldager blir som oftest fulgt av fine solnedganger - maken til den i dag. Den tida på dagen er perfekt til å bare stoppe opp i - bare stå stille i, og bare la sola gå ned foran øynene dine - det tar ikke så lang tid. Du har tid til det:-)
MÅTTE DET BLI MANGE SLIKE DAGER - HA EI FIN UKE

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !