BETRAKTNINGER MELLOM REGNBYGENE

Vi er hjemme igjen etter to ukers jule/nyttårsfeiring i Haugesund og Bergen. For første gang kunne vi gi oss god tid, og få med oss barnebarnas juleforberedelser, og opplevelser i romjul og nyttår.
Vi kom ned til snedekke på Kolnes, og det ble både sneborg, snemann og sneballkasting - nøyaktig en dag. Vips, så var han vekk, sneen - men ikke glatta! Vi fikk være med på flott avslutning for skolen i kirka, med masse flott sang, og ei frimodig Hannemor som dansa foran koret ilag med venninna Ingeborg.
Jeg meldte meg som grøtnisse for Hannes klasse, og det var morsomt, og ungene ÅT - helt til mandelen var funnet:-) To bursdager fikk vi også med oss.
Julaften ble så god som den skal være, maten smakte deilig og gavene falt i smak! 1. juledag kom bergenserne, enda mer kos med unger og voksne i fin harmoni. Men det var også dagen da vi vi fra Bud satt pal med RB-nett på pcn, for å se om det var mye skader på hus og annet i Bud, bildene som kom på skjermen var ganske urovekkende. Vi slappet vel ikke av før Anne Marie ringte under frokosten 2. juledag og sa at alt var i orden! Hagemøblene sto på terrassen, og drivhuset var ok! Stor takk til gode venner som passa huset:-)

Andrè ble 4 år i romjuln - stor stas, og flere pakker og fest! Nyttårsaften om morgenen tok vi Kystbussen til Bergen (en fin tur som tar tre timer), og så var vi klar for pinnekjøtt og raketter. Deilig kjøtt, og forferdelig masse raketter i Bergensdalen!! Vi holdt oss mest inne, siden været var vått og vindfullt, men gikk ut kl 24.00 - med stjerneskudd!
Vi dro til byen med Bybanen med ungene på mandag, etter at årets første dag bare innbød til innesysler! Vi gikk på kafe , og koste oss, men dro hjem rett etterpå - det regna og sludda jo sånn!

Det er alltid godt å komme hjem, men det er mye stillere... Var snar å ta en tur i hagen for å sjekke - og det eneste vi fant hadde skjedd, var en liten benk som hadde velta. Men at det er vanskelig å drive hagebruk på en haug med vind og regn i rikt monn, kan man se på jorda, som er helt hardpiska, og på planterestene som ligger flatklistra til jorda. Da undrer jeg meg alltid på om staudene virkelig klarer å presse seg opp av den hardstappa jorda. Før Dagmar var bladene til primula og flere andre stauder grønne og frodige i den varme vinteren vi hadde hatt, men nå er de "blåspiska" vekk. Bare en liten klump står igjen. Men nedi den klumpen er det nok liv, kjenner jeg dem rett - primulaene, og mange andre tøffinger.
Det lå tre poser med frø og venta på meg da vi kom hjem. Hmmm, hadde jeg bestilt så mye? Sju poser i hver pose, 21 sorter + de fra Magnar.....det blir......det blir mange planter - igjen. Ja, da blir det trangt i drivhuset i år også, håper inderlig vi får en bedre vår enn i fjor! Vi har ennå ikke hatt mer enn noen få minusgrader i vinter, og er allerede langt uti januar. Det er jo nå vi vil ha vinter - ikke i mars/april, men det er ikke ofte vi får det som vi vil på den fronten!
Det er ennå mørketid, juleenglan og resten av jula er rydda vekk....men sola stiger stadig høyere på himmelen!
Det så vi allerede på søndag, da vi var på Åndalsnes og feiret Sevrins 8-årsdag. Der var det sne, gyldne fjelltopper, og en skinnende blank måne som lyste opp de samme fjellene da vi dro hjem.
Gleder meg til våren:-)

Kommentarer

  1. Godt Nytt År, Åse!
    Så koselig å lese blogginnleggene dine.
    Jeg sier som du.... gleder meg til våren!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !