GRÅTT ER OGSÅ EN FARGE

Gikk en runde i hagen da vi kom hjem fra en god, lang tur i de ytre omgivelsene. Grått vær, dusjregn og dammer på markene - like snebart som vinteren som har vært. Men jeg tenker bestandig slik - at når det har vært grått og "trist" lenge, så vil sola være mye høyere på himmelen når den først kommer:)
Da vi gikk forbi campingplassen og Skulestranda, lå det hauger med tang som var blåst på land - gratis gjødsel....tror jeg må overtale persjonisten....til å bli med altså!
Der vinden har tatt, stiller frodige revebjelleplanter dårlig når våren skal til å starte. Bladene er liksom svidd av. Tviler ikke på at de vil komme med nye blader og blomster, men de ser så ribba ut! Primulaene har egentlig blomstret uavbrutt i hele vinter, i dag var det den cyklamenrøde som våget seg ut. De blå blomstret før jul - nå har de fått så mye juling at de sikkert passer seg vel for å stikke hodet fram før i mars....kanskje?

 I mens koser jeg meg
med vårblomstring på
spisebordet, de skal få komme
ut til våren, de og:-)

Lurer på om plantene har noen mening om at de ikke har hatt hverken isdekke eller snedekke i vinter? Ligger de klar-ferdig-gå så snart sola og noen grader til kiler dem i topplokket? Det er spede, grønne skudd på klematisen - de har ikke en sjanse hvis det kommer frost og sne nå. Og jeg er redd det kommer - håper sneen kommer først, frosten etterpå! Den vakre, hvite julerosa, som var stappfull av hvite blomster og knopper, må bare finne seg i at orkan er pyton!
Det er en stor liten glede å stå i vinduet og se ut på mate-treet, der er det liv, rai rai! En flokk på 30-40 fugler av ulikt slag stapper i seg, mens de er i stadig bevegelse opp og ned, hit og dit.
Det er vanskelig å telle dem, men det er kjøttmeis, blåmeis, grønnfink, gulspurv, gråspurv, jernspurv og Robin. Han er en nydelig rødstrupe, som pusler for seg selv. På bakken renner svarttrosten att og fram mellom buskene, to tyrkerduer prøver å jage vekk alle andre, og sjura strever med å finne en vei inn på foringsbrettet. Har plassert ei grein foran, ellers spiser de smitt og smule - bokstavelig talt - før andre får smakt.
Og kråkeparet ser også sitt snitt til å nappe smuler på bakken.
Katta til naboen er  glad i fuglemat, desverre....... og nøyer seg ikke med smulene!
Men det går helst bra.

Tirsdag 24. januar kommer nabojenta vår, Elise på TV. Da sendes programmet Min ungdoms vår - om hennes friluftsgleder. Det vil også bli en storveies reklame for vårt vakre landskap, så benytt sjansen! Elin vår var barnepike for Elise lenge, så jenta var ofte å se i hagen vår - passet godt inn, som den blomsten hun er:-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !