STØLE LÅR GÅR OVER........og jeg går over hagen


Støle lår, ja - så inderlig stive og ømme - et fint "minne" om en herlig fjelltur på søndag. Vi er så heldige å ha et barnebarn på Åndalsnes, og demed får vi bli med på tur i Rauma av og til. Og der går det veldig mye oppover! Mor, far og barn hadde vært på en fem-timers tur til Stabbeskaret dagen før - i nysne. Men nå skulle nest siste merketur takast - Norafjellet! 3,5 km fordelt på 950 meter - estimert tid 2,5 timer cirka rett opp. Det gikk faktisk veldig bra opp, og utsikten kunne ta pusten fra deg. Vengetindene, Romsdalshorn, Karlskråtind, Trollveggtindene og alle de andre spektakulære tindene i nysne og sol. Det var kald vind på toppen, så vi måtte lete etter en lun plass å spise på. Maten smakte utrolig godt, og vi trengte skikkelig påfyll for nedturen - som var like bratt og konsentrasjonskrevende - iallefall de siste 500 metrene. Da var lårene møre!.Mens Sevrin på sju hoppa og spratt, trallet og lekte med stein og kvist, spiste blåbær og klatret overalt!
Vi "gamle" var veldig stolte over å ha klart turen, selv om vi visste at støle lår var prisen å betale. håper det går bra på stepen i kveld.......og det gjorde det:-)
Tidligere i sommer viste jeg bilder av tre COOP-poser med jord oppi, og oppi der to Troll i hver pose. etterhvert som Trollene vokste, fylte jeg på med jord og gressklipp. Og i går tømte jeg posene, med dette resultatet: 1,2 kilo,
- kanskje ikke så mye, men av 6 poteter var det ikke så verst. Det var en del småpotet, og de havnet ilag med selvdyrket rødbet og sqash, samt gulrot og løk og en dæsj olivenolje og hvitløk i form i ovnen. Nam!
Blir nok potet i veske neste år også:-)
I dag har jeg benyttet det fine være og de 17 gradene til å rydde bak drivhuset, omplantet diverse trangbodde planter, og luket det meste av ugresset i bedene. Det er lurt å ta det arbeidet nå på høsten, men jeg klipper ikke ned staudene. de gir bedre beskyttelse til rota om de får stå og beskytte. Siden været ikke har vært det beste i sommer, ser det ut til at ikke alle rudbeckiaene mine kommer i blomst - synd, for de har masse knopper og lyser flott opp i bedene.
TROR NOK FAVORITTEN ER MAJA:-)

Kommentarer

  1. Hei Åse. Takk for laget i helga, det var kjekt å bli bedre kjent med så mange hageglade mennesker. Jeg har kikka rundt på bloggen din, dette er bra.. gleder meg til å komme på besøk. L

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!