MENS KAMPEN PÅGÅR......

Nå ser man lyst på det i Molde, men jeg oppdaterer heller bloggen, så kan jeg ta en rask titt etterpå! Haugesund vant i dag, og Tromsø vant i går - så favorittlagene mine er jo samlet!
Uansett så er det andre ting jeg vil skrive om, som at vi har vært i Tromsø og hatt det kjempefint på alle måter. Bl.a. fikk vi oss en flott tur med kusine Gerd nesten opp på Bønntua, som sammen med Fløya utgjør "byfjellet" i Tromsø. Finere utsikt skal du lete lenge etter.Vi så en liten reinflokk, og ørna svevde over hodet vårt. Og jammen kom det ikke en fyr i hangglider med motor på ryggen, ikke rart oppdriften var bra!
Her sitter vi og og kommenterer fjelltopper, med Malangshalvøya og Kvaløya i bakgrunnen.
94 64-åringer møttes til 50-årsjubileum denne Tromsøhelga, og det ble ei veldig trivelig markering. Først fredag med treff på Skarven, og siden vi var de siste rene jenteklassene - var det ca. 40 kvinnfolk som rotta seg sammen ute på Skarven. Det er mye lyd i 40 damer....tror gutta var på Rorbua?
Så forflytta vi oss til Ølhallen, der vi ble enda bedre kjent, nå med fiskesuppe i tillegg (veldig god:)
Lørdag møttes vi kl. 6 på Rådhuset, der vi fikk omvisning. Søkkanes fint Rådhus!!
Deretter vandret vi gjennom byen til Ishavshotellet, hvor det ventet tapas og enda mer hyggelig samvær. Vi kan da umulig vente 10 år på neste treff? Men jeg kommer,jeg!

Det var deilig vær i Tromsø, og vi benyttet enhver anledning til å nyte sola.
Siden jeg egentlig skal skrive om hage i denne bloggen, må jeg fortelle at jeg hadde med meg en "godtepose " fra Tromsø også;-)
På vei til Mjelde stoppet vi ved Asphaugen Staudesalg - der de egentlig hadde stengt. Men jeg var ubeskjeden nok til å spørre om jeg fikk lov å komme inn. Og det fikk jeg, selv om leder for Botenisk hage gikk der samtidig. Var litt forsiktig med mine latinske ferdigheter da.....Men jeg fikk kjøpt både primula og gentiana (hvit og lys blå) så nå gleder jeg meg til våren, håper de overlever her og! Hadde aldri i livet trodd at brodern skulle ha planter som jeg ikke hadde men han hadde! Så jeg fikk med både tusenfryd, kattefot, rosa centaurea (knoppurt) og campanula pulla (fjellklokke)
Det er mye som blomstrer ennå, og hvis dere skal kjøpe ei rød rose som er veldig hardfør og blomstrer leeenge, så kjøp Hansaland!
Drivhuset bugner av tomater, og hvis vi er heldige, blir det tre agurker til før kulden kommer. Blir det noen grønne tomater igjen før sesongen er slutt, koker jeg deilig syltetøy av dem og pærer og fersk ingefær! Seks nydelige fikner har det også blitt, eksotisk som bare det:-)
Den gule rosa står med halvåpne knopper, og med den temperaturen vi har nå, spretter de nok ut snart!
 
OG MOLDE LEDER 2-0

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!