SNART ER EN KJØLIG OG VÅT JUNI OVER....håper på juli

 Det er ikke så mye å finne på når energien føles som hagearbeid, men du må subbe i vått gress og blir våt oppetter armene bare du kommer nær plantene - som henger med hodene. Men du verden - de leverer, hagen er frodig og fargerik, alle staudene veksler om å stråle, og enda er ikke rosene og irisene og liljene helt klare for sitt show. 

Namdalsrosa, Hansa, Wild Edric, Ritausma, Glory of Edzell, Will Alderman, Agnes og Singel Sherry er frampå med noen blomster, men hovedfloret hører juli til.

 I går var det fint vær, og jeg vandret rundt i hagen (ikke overalt) og foreviget plantene i lag med hverandre. Må si at det er mange som kler hverandre.


Her er den vakre, velduftende utgaven av polemonium som heter himalayanum. Veldig riktblomstrende. Noen fine akeleier har plassert seg riktig for de hvite akeleiefrøstjernene og en mørkbladet geranium Purple Haze.

 Nomocharis forrestii, skoglilje? i lag med brunnera Sea Hearts, flere hostaer, avblomstret trillium grandiflorum, en liten geum og den storslåtte geranium Rosemore.
Avismurbedet, med vårfloks, vårakeleie, en anemone og krypbarlind Summergold

Praktstorkenebb og praktfulle valmuesøstre
                                                         med rød astrantia mellom

 Salat av Riddersporer, akeleier, geum, kongslys, nemesia, flokk, og mye mer.
Sukkertøybed!


 
Her er det gudeblom, hosta, rhododendron camchaticum, heuchera, geranium Chocolate, geranium Ballerina og brunnera Jack Frost, samt en lav geranium Thumbling Heart. Bl.a.


Steinbedplanter


En liten kuriositet kjøpt nordaførr, ei Andeslilje som nå har etablert seg fint i hagen, her i lag med fine fattigmannsorkideen nemesia. 

Kunne fylt på adskillig mye mer, men nå ser det ut som det er oppholdsvær såpass at jeg kan gå tørrskodd til postkassa, og ta meg en runde i hagen for å sjekke. Det er viktig, ikke sant- å sjekke hvordan plantebarna har det. Så skal jeg lage jordskokksuppe med brokkolini. kjekt med hjemavla! 
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

STRAKS FERDIG MED SEPTEMBER....og for ei avslutning!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!