DA BLE DET PLUTSELIG 1. JUNI....kjølig start

 Det ble juni før jeg rakk å skrive om tampen av mai....som forresten ble skikkelig fin. De to siste dagen ga en smak av sommer, men ellers var mai både kald og våt, med en og annen soldag.. men ikke varme. 

Likevel vokser og lever hagen i all slags vær. Epletreet, det store har endelig bestemt seg for å blomstre, mens lille familetre har blomstra i to uker. Tro om de blir bestøvet, blomstene. Det er ærlig talt ikke mye insekter om dagen. Store humler er det en del av, og vanlige fluer, men de andre som skal bestøve og være mat til sultne fugleunger. Tida vil vise, nyter synet og dufta av blomstrende epletrær ei stund.


Alt er sent i år, syns jeg - men akeleiene begynner å vise seg fram. Særlig er en lav blåhvit (a.flabellata nana) og en litt høyere blåhvit tidlig ute, samt en storblomstret lav med lekker rosa farge og store blomster. Kaller den bare Karen
Sår seg hvor som helst


 
Karen sin
En variegert stjerneskjerm Sunningdale var. er aller finest for det vakre bladverket.
Vakkert bladverk

Rosenrot Magnus er flott med sine store skjermer i en lekker terrakottafarge. I slekt med rosenrot både til fjells og ved havet.

Trillium grandiflorum blir større for hvert år, og har store skinnende hvite blomster som varer lenge. Den har selskap av en variegert brunnera. En annen brunnera heter Sea Hearts, disse plantene er vakre hele sesongen med eller uten blomster.

Brunnera Sea Hearts

Trillium grandiglorus og en variegert brunnera. 
Fine i lag

Hagen sett litt fra oven, den forandrer seg hele tida.Pelargoniaene fikk ei en fin overvintring i drivhuset, og blomstrer flittig allerede nå. har jo altfor mange stiklinger, har ikke råd å kaste fine stiklinger når jeg beskjærer. Må bli litt tøffere der!


Det er en plante jeg egentlig ikke liker, sjelden jeg sier det! Den har en irriterende evne å spre seg mye, har lange tynne blader om legger seg flate istedenfor å stå rett opp. Men når knoppene plutselig stikker opp av det slappe bladverket og blomstene åpner seg i solskinn... da er en tilgitt - ornithogalum  umbellatum - fuglestjerna. Nå står den på en plass der jeg kan røske vekk alt sammen når blomstringa er ferdig. Da tåles den.


Håper på en varm fin junimåned overalt i fine landet vårt. God hagetid!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !

SISTE DAG I JULI BLE VÅT, DEN OG...verste sommer hittil

VÆRET ER HEFTIG....godt at hagen sover