DET REGNER NÅ....passelig om det varer hele natta :-)

Det hadde virkelig vært nyttig, ei skikkelig rotbløyte midt oppi den tørre perioden vi opplever over store deler av landet. Ikke så alvorlig her på Nordvestlandet, der vi ikke har over 20 grader. Men man kan virkelig synes synd på bondenæringa!
Her i min lille grønne oase, går jeg med vannkanna om kveldene, og deler ut vann til krukkevekster og nyplantinger - og de svarer med å trives med det.
I drivhuset legger de bitte små druene på seg for hver dag, det blir spennende å se etterhvert. De første supersøte, oransje Sungoldtomatene er fortært, og de agurkene vokser og som bare det! Sorten Flamingo fra Impecta skal jeg satse på neste år også! 20 cm er perfekt størrelse!
Det er tid for iris her hos oss nå, og de tre som blomstrer nå, er Silver Edge, blå og lekker, fiolette Roaring Jelly og den blålilla jeg kjøpte hos Finn Schjøll på Hagemessa i år, heter Pink Parfait. Det er en fryd å ha disse fine plantene i bedene, de stråler om kapp!


Geranium magnificum Rosemoor har sitt høydepunkt i disse tider, et vell av flotte blå blomster. De står lenge i den temperaturen vi har, og humlene elsker den.

Anemone levellii er et trivelig bekjentskap, rikblomstrende og tåler litt vind. Nydelige hvite blomster, blå på baksida.

Inula orientalis glandulosa er ei strålende sol midt i et bed, blir i godt humør av å se på den!
Og jeg blir så himla glad hver gang peonen Sarah Bernard blomstrer! Ikke så mange blomster denne gangen, men du verden så fin!

Er veldig glad i dianthus, nelliker. Har mange sorter, men den mest spesielle er nok Spangled Star, utrolig frisk og blomsterrik.

Har nevnt stiklingsformering før, og Stjernetopp - Deuzia scabra flora plena er et godt eksempel på hva en kan få til. Den blir bare finere og større for hvert år.
Det er ei fin tid nå, rosene kommer i overflod, så det vil bli mye god duft i hagen feamover. At Stanwell Perpetual står nesten uten blader etter stormværet forrige uke, men full av hvite blomster, er nesten litt komisk. Men det tar seg nok opp neste år. Håper de som trenger regn, får ei skikkelig rotbløyte! Ha ei fin uke :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !