DA VARMEN TOK OSS....men blomstene står han av!

Nå har vi hatt varmerekord (30)og tropenatt, og utallige dager med strålende sol og noen veldig få regnskurer......siden ca. 7. mai. Men ennå er plenene grønne og plantene oppegående, og jeg er glad for at hagen er vestvendt i disse tider. Og jeg er glad for den irriterende (vanligvis) nordavinden som er ganske kjølig til vanlig om sommeren, men som nå er som softis ned gjennom halsen.
I går trykte vi oss sammen på "Kaia" til lunsj, eneste plassen det var skygge :-)

I dag er det velsigna overskya, med løfte om litt mere regn utover dagen.

Kjøpte tre liljer i vår, planta dem 15 cm dypt i potter, og siden bare venta og venta...på det første skuddet, så cm for cm til passe høyde, og så knoppsetting. Ser på knoppene, litt lengere for hver dag, ca en mm vil jeg tro. Knoppene svulmer og vokser og vokser.....åpner seg bittelitt, litt mer....i løpet av uker. Og så er de der - og ventetida er glemt!! Ut krøller det seg de vakreste kreasjoner - jeg blir helt "månebedotten" så vakre de er, lilja nepalense Kushi Maya, svære eksotiske blomster), Pearl White (den hvite) og Tiger Babies (lys aprikos). 

Kushi MayaHar også andre liljer som er vakre også, Dette er Hoffrica Vichy
Den oransje, navnløse - skarpere farge i virkeligheten! Vanskelig å plassere, derfor står den i krukke. Går litt rundt med den. Nå fikk den passelig plass ved den limefarga barlinden.

Onkel Evald-lilja, brannlilje - fint minne fra Tromsø
Lilja Rubellum, blomstrer senere

 Barcelona, litt bleikere enn vanlig i varmen.
Ellers blomstrer det mye fint i hagen, alltid noe som lyser opp. Her lyser den gule lilja Connecticut King opp i bakgrunnen.

Håper alle får det regnet de behøver, at sommeren varer ennå ei stund, og at høststormene venter lengst mulig før de besøker oss. 
Ha en fin sommer fortsatt.
Kommentarer

 1. Hei!
  Nordavind og vind fra alle kanter vet jeg alt om :) som hageeier i Tromsø. Ekstra arti med brannliljene. Jeg elsker de og de skarpe fargene. Tenk for en fantastisk sommer for litt skjøre planter. Nydelig hage.
  Ha det godt,
  Lena

  SvarSlett
 2. Fine liljer du har. Ja, det har vært viktig med skygge i sommer, men nå har vi heldigvis hatt litt regn. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Så utrolig skjønne liljer du har!
  En fantastisk sommer I år,aldri har jeg brukt mer tid på vanning.
  Men blir nok kjekt å se tilbake på når høst og vinter kommer.
  Fortsatt fine sommerdager til deg!
  Hagehilsen fra Toril

  SvarSlett
 4. Nå er vi i slutten av august, og jeg er spent på hvordan høsten og vinteren blir. Dette året har vært utrolig rart og fremmed her ute i havgapet. Tar gjerne en vinter med litt mere sne. Takk for fine hilsener

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!