HALVE SOMMEREN.....ikke over tjue!

Skulle egentlig sittet ute med bok og strikketøy, innhyllet av varme grader og roseduft. Isteden blir det hagevandring innendørs, mens kulingen rusker godt i busker og planter. Ikke så ille at noe blir ødelagt, selv om rosebladene ligger strødd på bakken. Men det er rikelig med knopper å ta av, og rosene har vært særdeles fine hittil - nesten ikke lus, og frodige og blomsterrike. Det viser seg at kald vår, og kjølig sommer ikke gjør så mye for plantene - de kommer bare litt seinere i gang - og varer lenger. Jeg tar med meg de lyspunktene som er:-)
Snart fylles heimen av voksne barn og barnebarn, da er det godt å vite at hagen er på stell, for da vil vi gjøre andre ting! Gleder oss!
Prøvde å ta vare på blodbegerplanten fra i fjor, og det viser seg at det går fint, nå er den strålende i gang.


Rosene er som sagt i gang for fullt, men selv om Aloha ikke er så voksevillig i år, så produserer den noen fantastiske roser. En liten knopp bare utfolder seg til en velduftende skjønnhet.


Ved kastanjegjerdet fra portalen står Hansaland, Rosarie del`Hay og Ritausma, og på portalen strekker helena Hybrida seg sakte men sikkert oppover. Ikke som de bildene jeg ser sørfra, med segneferdige rosebuer. Men det blir masse blomster om litt. 

Ved gjerdet vokser også høyreiste Aicha med et utall svære blomster - et syn akkurat nå.Liljene mine er løfterike, men det er ikke så mange som er i blomst ennå. Er bare fint, det - da blir det lengre blomstring utover. De hvite og de lys rosa martagonliljene er som vanlig lekre, men ikke så høye i år. Ved foten står en lekker iris som må forbli navnløs - men ikke glemt. 

Lilja Barcelona har selskap med en selvgjort øyenstikker.

Cosmos er en må ha-plante - de finnes i enkle og fylte sorter, grasiøse, sterke og lette å så. Blomstrer i ukevis, hvis man plukker de visne blomstene.

Allium er også en favoritt, og akkurat nå er det staselige allium cernum som viser seg fra i bedet i lag med heuchera Blackberry Pie og sedum Elsies Gold.
Vil gjerne vise en herlig sommerblomst som alltid blir fin, nemesia - lett å så, lett å ta frø av og både dekkende og iøynefallende i bedet. Digger den! 
Skulle beskrevet hundre blomster til, men nå er det feriefolkene som skal behandles med god mat og pleie, de seks avleggerne er de fineste i verden. For ikke å snakke om de tre mor/farplantene!
God sommer alle hagevenner :-)


Kommentarer

 1. Takk for en fin rundtur i hagen din. Her har vi endelig fått litt regn, og er takknemlige for det. Det er utrolig tørt nå, og mye tid går med til vanning.
  Kos deg med barn og barnebarn.-)
  Eirin

  SvarSlett
 2. Hei. Masse flott som blomstrer hos deg. Kos deg med barn og barnebarn. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Nydelige blomster i hagen din, Åse. Så hyggelig å få se at så mye trives "i blesten". Kos deg med barn og barnebarn og ha en fortsatt fin sommer. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Takk for turen. Det er da riktig mye som blomstrer til tross for kjølige dager. Jeg er også stor fan av Nemesia. Har den i flere farger. Et herlig fyrverkeri.
  Kos det med barn og barnebarn.
  Jannicke

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !