HAGEN PÅ STELL IGJEN....og godt å være hjemme

16 dager borte fra en hage i vekst, er et sjansespill. Vi kom hjem til plen til langt opp på leggen, og planter hulter til bulter etter regnvåte, kalde, vindfulle dager. Men etter tre dager med "opprydding" ser alt så mye bedre ut. Heldigvis fikk vi et par sommerdager under sjauen, og det var deilig. 
Turen var et nydelig eventyr, gjennom noe av det fineste Norge kan by på - Kyststamveien fra Brønnøysund, via Lofoten, Vestvågøy, Andøya, Senja, Kvaløya til Tromsø. En svipp innom Bodø også, og diverse svipper til koselige steder. Litt sykling, mye god mat, fine steder å sove, og bra vær!! Ikke særlig varmt, men sol, tilogmed midnattsol et par kvelder. Tid til hagebesøk ble det også, til trivelige og innholdsrike Hagen i Holtaunet. Besøkte også den vanvittige blomsterbutikken på Dønna...et besøk verdt!

Per Magne slo plen i tre dager, og etterpå var det hekk-klipping. Er så fornøyd med alperipshekken, som er enkel å holde smal og fin :-)

Mens vi var borte, kom iris Roaring Jelly ut - det er en veldig stilig fiolett iris.
I fem år har jeg hatt noen stive strå stående i et bed, og siden det aldri kom blomster - begynte jeg å lure på om jeg voktet på vanlig strigras.
Men plutselig var det blomster på stråene, små, hvite liljer med striper på undersida - da skjønte jeg at det var Andeslilja fra Dragland (phayopleps biflora) som har venta så lenge med å blomstre!Nomocharis forrestii sto i knopp da vi dro, også den blomstra så fint da vi kom hjem. Eksotisk og lekker, artig å så slike! 

Å ta avleggere er også spennende, og min lekre deuzia magnifica (stjerneskjerm) med fylte blomster, kommer fra ei grein fra Stryn :-)

Rosene er på full fart nå, også der har jeg mange som jeg har stiklingsformert, eller kjøpt som stiklinger. Men i går var jeg på gartneriet, og da falt jeg for ei for meg ukjent rose som heter Cream Flower Circus. Herdig H5, glad i gjødsel og solrik plass. Nydelig, god duft, verdt å prøve.
 
 
Er også glad i høye, velduftende, mørk lilla Rosarie del Hay, en rugosavariant - litt rufsete, men står i stil med resten av hagen :-)
Namdalsrosa har sin glanstid i disse dager, lekker i lag med rosa Jens Munk, også en rugosa og en meget blomstervillig akeleie, nyter godt av rosegjødslinga!
Er så glad i stjerneskjerm, astrantia og geranium - har mange sorter av dem. Avslutter denne søndagspraten med to favoritter astrantia Shaggy og geranium Ballerina.

Og at hosta trives i potter, er denne bevis på, har stått i potte ute i mange år. Legger potta på sida om vinteren!
Det regner, men roseduften ligger over hagen, og det er utrolig mye å glede seg til framover. God sommer!

Kommentarer

  1. Hei. Borte bra men hjemme best. Det gror fort når en ikke er der ute. En god følelse når hagen er tatt. God sommer til deg også.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !