TJELDEN OG KRYKKJA ER HER....og den første krokusen!

Det beste beviset på at det er vår her ytterst på Romsdalskysten, er når tjelden sprer sine triller over havlandskapet. Finere sjøfugl fins ikke - med sin svarte og hvite drakt og røde nebb. Krykkja kom før tjelden, og er en like kjærkommen med sine kvikke ke-ke-ke - lyder. Storspoven har jeg hørt og sett, nå mangler bare grågåsflokkene.
Den første krokusen har dukket opp, i lag med en bitteliten lysegul kusymre, masser av sneklokker, og de første klosterklokkene. Julerosa helleborus niger har blomstra lenge, og nå kommer de andre - litt senere utgavene. Det er spirer overalt, og spennende å rusle en runde hver dag for å se om det kommer noe nytt opp av den ganske våte jorda! Sola har skint deilig på oss noen dagen, men ikke nok til å tørke opp jorda.
Vårarbeidet er i rute - og frøsåing, prikling og flytting ut i drivhuset er i full gang. I dag spirte agurkene! Det er 7-8 plussgrader ute, og over null om natta, så plantene tåler å stå i drivhuset. De priklede står på undervarme, med lett plastdekke, til de blir så store at de tåler det meste. Har en så-runde til, noen frø liker best å bli sådd når det nærmer seg april. Skal også så litt salat, slik at det kan bli "tjuvstart" i grønnsakbedet. 

Fiolene er delt opp i passe porsjoner.

 Her er det lave, rosa/hvite lupiner som får stå en og en i pottene, til forskjell 
fra fiolene. De kan godt prikles med flere planter i samme potte.
Her er de første småplantene på plass. Nå har jeg flytta pelargoniaene til andre sida av, og det er fullt av småplanter på hele undervarmebenken. Og enda har jeg masse frøspirer i kjelleren. Joda, vi er i rute!


Om ei uke strømmer det på med barnebarn, de fineste avleggerne som fins. Det gleder vi oss veldig til! Påsken er ei fin tid, den gule fargen på blomstene bærer bud om sol og sommer, og  den forsterker gleden over at naturen våkner til liv. 
Vet ikke om det blir skiføre i indre strøk, akkurat nå silregner det! Her ute aller ytterst har vi hatt det"avbæra" som vi sier nordpå, lenge - så masse folk fra plasser lenger inn i Romsdal, kommer hit for å gå Kyststien, spise skreimølje og nyte våren. 
Skisesongen på TV er slutt, nå begynner fotballen - alt er i rute! Kos dere med våren, hagevenner :-)
Kommentarer

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.
    _______
    Fashions

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !