OVERFALT AV VÅR.....den største forvandlingen skje nå!

Den kom plutselig, den flotte vårdagen - etter ei uke med +6 grader og regnbyger, vind og litt solgløtt. 1. påskedag, den dagen familien vinket farvel for denne gang tidlig på morgenen (enda tidligere - siden vi stilte klokka natta før) - da skinte ho , sola, fra nesten skyfri himmel, og gradene la på til det dobbelte!

Krokusen, som har stått som små spyd opp fra bakken i lengere tid, fikk varme og sol nok til å spre ut sine vakre kronblader i pur takk for sola! Man har liksom ikke bare en eller to sorter krokus - 10 - 12 sorter er spredt utover tomta i større og mindre mengder. Noen har plassert seg selv f. eks. i ei bøtte jord, og havna her og der, og så har man mista et par knoller her og der - det blir det mye krokus av i løpet av årene. Men det gjør jo ingen verdens ting :-) Og våririsen spratt også ut, i all sin ynde.
Dagen i dag, har også vartet opp med solskinn, og da ble det en tur på Gulberget på oss. Vi kunne skimte det grønne i bjørkeknoppene, og flere har observert huggormen. Nede på Kyststien var det folkevandring, ikke noe rart i det fine været. Lunsjen ble spist med saueskinn under baken - på terrassen, med ellevill gnelling av tjeld og hegrer og måser - og spurv som bakgrunnsmusikk. De minste fjørballene får mat ennå ei stund. Hørte til og med grågåsa kvakke over oss, men så ikke plogen. 
 
 

Resten av dagen gikk med til priklerier i drivhuset. Det er som verden ute ikke eksisterer når du står og holder på med jord og bitte små, skjøre planter som skal over i større potter. Men jeg står altså ikke og prikler en og en plante, da har vi måtta bygd ut drivhuset! To, tre småplanter i lag er helt ok for de fleste plantene.
Enda har jeg noen potter i kjelleren, som skal prikles - så det blir overfylt uansett om ei stund! Men blir jeg lei, overlater jeg en klump med prikleplanter til ei god venninne - hun steller godt med dem!
Pelargoniaene vokse og trives, og jeg gleder meg over de vakre bladene på flere av plantene. Den med marmorerte blader heter Bornholm, og får knall røde, enkle blomster. Den andre er jeg ikke helt sikker på hva heter, muligens Madam Verdon?
Den vakre, lille dicentra Beth Evans er tidlig ute med sine lekre rosa blomster, og like ved står en kuleprimula (p. paniculata) med en spennende svart knopp. Den blir mørk rødfiolett som utsprungen. Tøff!
Noen sier det skal bli finvær framover, andre sier at det meldes frost og snebyger - det er tidlig ennå, men det vet jo ikke plantene - de skal opp, uansett. Får høre nøye etter på værmeldinga, og legge over plast oog sette opp varmen i fall det med sne slår til. Så det er ikke sikkert vi får oppleve krokusblomstringa så lenge. Nyt mens man kan!
Nå er det stilt, grå himmel og 8 grader. Snart Dagsrevy med værmelding! Ha ei fin uke uansett!Kommentarer

  1. Så deilig å holde på i drivhuset og se at det vokser og gror i rekordfart. Våren kommer tidlig hos deg... jeg må ta meg en tur ut i morgen å titte etter lerkesporene. Ha en fortsatt fin uke!

    SvarSlett
  2. Det er så urimelig fullt i drivhuset nå, og enda har jeg ikke prikla alt. Men herlig er det å se det gror både ute og inne :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !