GODE AUGUST-DAGER.......og det vokser og gror!

August fornekter seg ikke, plutselig, mellom vindkast og elinger, så stiger temperaturen, vinden spakner, havet ligger som et speil - og vi priser sensommeren med alle måltider ute. Vi synes det er deilig med skya, litt sol og 18 grader. Kanskje tilogmed to dager på rad - hvilken lykke :-) Så glade blir vi denne sommeren....som vi aldri vil huske som sommer!
Men plantene gir blaffen, de strutter - rosene er riktignok sene i blomst, men frodigere enn noen gang. Sommerblomstene var virkelig trege i starten, men nå kan vi kose oss med flott høstblomstring.
En sommerblomst vil jeg anbefale ekstra mye for de som sår - Nemesia er et syn, lett å så, blomstrer lenge og veldig rikt, og har lekre farger. Den jeg sådde i år heter nemesia Grandinette. Lyser virkelig opp i bedet!


Da vi gikk tur på Kyststien i dag, gledet vi oss over at røsslyngen blomstrer fint i bakkene etter den fæle tørken i fjor, selv om det er mye grå tuer ennå. For 49 år side, 13. august, brukte vi røsslyng som pynt i kirka da vi gifta oss :-) Derfor er den spesiell i mitt hjerte!
En plante i mitt hjerte er også rosa Aicha, maken til blomsterprakt! Sterk og kraftig, velduftende og med store blomster...lenge!


Fra stor til liten - jeg samler på geranium (stauden, altså) og en av de "søteste" er Max Frei. Den vokser som ei lita tue, som utvider seg pent og sakte, med drøssvis med rosalilla blomster. Veldig fin :-)

Sådde campanula persicifolia i år, og den har vokst seg stor og vakker på kort 
tid. Skjønn blåfarge, titter fram til venstre i bildet. Den har ei "søster" som har navnet flore pleno Alba i tillegg. Altså er den hvit og fylt, ikke så verst vakker, den heller!


Hvit og vakker og fylt kan prestekrager også være - endelig har leucanthemummen min (har ikke noe annet navn) funnet en plass å trives! Kanskje den blir for stor der den står - etterhvert, men den tåler å flyttes! 
Det er ei fin tid å flytte på planter og gjøre om bed nå, passe fuktig, passe varmt - både for graveren og plantene, som kanskje må belage seg på en pottetilværelse mens mor endevender bedet!

Tidlig på våren kommer de fargesterke blåklokkene til salgs på Bunnpris og COOP og Rema og Rimi og Kiwi osv. - og jeg tror vi alle kjøper en eller to med seg hjem for å kvikke opp i heimen. Disse ble satt ut i fjor, flytta til et annet bed i år, og de takker jammen for tilliten!
har fått selskap av sommerfloksene Etnic Blue og Coral Red. Samler frø av disse (også). Liker gjenbruk!


Gubben og jeg endevendte et overvokst bed, og ble veldig fornøyd med resultatet. Når barlindene Summergold vokser til, blir det lettstelt og fint.
Den barlinden er den mest utrolige barveksten jeg vet om - aldri noe vinterskade, fin voksemåte og lekker farge!
Nyt sensommeren, hagevenner :-)


Kommentarer

  1. For et hyggelig innlegg, med masse augustglede og sensommerblomstring! Ja det er herlig at det blomstrer der ute i hagen, selv om det såvidt er varmt nok til at vi kan sitte ute :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!