BACK TO NORMAL....men vi trengte regn!

Og det kan komme mange fine, varme dager når vi nå trør inn i høsten for alvor. Siden sommeren kom så seint i gang, er det veldig frodig i hagen ennå. Rosene er flotte, fargene sterke - og vi kan jo bare håpe at det varer.
Høstfloksen er i gang - det er jo så godt laga med sortene, noen er seine, og noen kommer tidligere. Den blå navnløse står frodig og fin, men den røde med mørke blader neppe rekker å blomstre i år. Men som sagt, det kommer an på høstværet :-)
En plante jeg er glad i, er sidalcea, tvekattost - både den rosa "Brilliant" og kanskje mest den blekrosa skjønnheten med de frynsete blomstene som heter Elsie Heugh!
Tåler godt både vind og regn.


En plante har jeg et litt usikkert forhold til - visste liksom ikke hvordan den ville oppføre seg, der jeg plantet den ved foten av rosa "Maidens Blush". Første året - ganske så anonym og blomsterløs. Men i år har den tatt over så rosa blusher! Planten er lathyrus latifola,  alldeles nydelige blomster - men stilker og blader i et virvar rundt den stakkars rosa. Ser ikke ut som den tar noen skade, men vi får se neste år. Hadde den enda duftet som slektningen.....


En frue som virkelig har svingt seg oppover  på en elegant og lekker måte, er clematis Margareth Hunt. Hun slutter aldri å imponere - leverer hvert år, samme hvor tørr og død hun ser ut om våren!Imponerer gjør også høyreiste og sterke echinops Star Frost, alt opp av et lite frø! Den superlekre blomsten er en humlemagnet, selv om det var lite av sorten da jeg tok bildet.

En sommerblomst jeg alltid må ha er cosmos, helst hvite, eller enkle rosa. De er lett å få til fra frø, og blomstrer lenge. Sterke, tynne blomsterstilker får blomstene til å sveve over de andre staudene.

Det første jeg gjør om morgenen, er å rusle inn på arbeidsrommet og bare står og ser ut på hagen.

Det er så fint å fylle morgenhodet med lekre farger fra røde roser, ildrød værhane, blå floks, sitrongul lilje Connecticut King, rose Ritausma som kler Elsie Heugh så godt....og litt bortom rosa Bonica og malva Braveheart, innsmigrende mot Alexandra Rose og lyseblå clematis Blue Angel. Henry Martin- skjønne moserosa, må også nevnes.

Og sånn kan man holde på. Tar gjerne noen soldager til - og ha en fin start på høsten, hagefolk!

Kommentarer

 1. Ja, her var det mye vakkert både for kveldshode og morgenhode:) Den varme sensommeren har virkelig skapt prakt i hagene våre i år. Jeg er også så glad i tvekattosten. Har den mørke rosa. Falt helt for den frynsete din:) Nyt dagene og en god ny uke.
  Jannicke

  SvarSlett
 2. Så flott og frodig hage. Jeg har noen Cosmos, store og flotte og blomstrer alltid. Tørker du frø og planter egne? Jeg kjøper dem hvert år... Må prøve å få de til :)

  Nydelige bilder! :D Fin uke til deg!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fine ord, Eli Kristin og Jannibele! Jeg kjøper nye frø, syns det er greiere enn å samle selv. har prøvd, men det ble ikke vellykka.

  SvarSlett
 4. Margareth var en fin klematis, flott farge som lyser opp.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

SNART OKTOBER....men ennå blomstrer det!

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !