TO BONUSDAGER......stussing, klipping og luking :-)

Finvær to dager på rad, det er rene luksusen! Nå ble det ikke særlig luking i dag, fordi vi prioriterte fjelltur og soling i den lune kråa - nordavinden var ganske sterk! Men sola var også sterk! Men i går, lørdag - ble det en hel dag i hagen, og det trengtes. Etter tre uker med koselig besøk av barn, ektefeller og barnebarn, ble det ikke mye tid til hagearbeid, bare noen sveip etter vassarve og visne blomster innimellom matlaging, turer i regnværet, kos og spill.
Det dårlige været har ingen innvirkning på plantene, det er overdådig frodig overalt. Men enkelte roser og klematiser, hagebær og eplekart ligger dårlig an, men vi har en hel august og varm høst å ta av. Hvis ikke digre stærflokker, fravær av krykkjer og rykter om grågås mot sør betyr tidlig og brutal høst! Været er spennende, dere!
Tomatene i drivhuset trives, og begynner å rødme - har smakt på noen søte, små gule kalt Sungold. De er bare så gode, må ha de hvert år!

Hyllen har enormt mye blomster, rekker nok ikke å sette bær i år. 
Men hylleblomstsaft er ikke å forakte!


Hvite blomster er vakre, særlig i skumringen lyser de på en spesiell måte. 
Stivklematisen (clematis recta Rubra) blomstrer overdådig, helt oversådd med små blomster i tusentall.Planta en ny sort allium i høst, og de snøhvite, store blomstene på allium Gracefull er alldeles nydelig. Tåler både regn og vind!


Iris germanic Alba er skinnende hvit, og lyser også opp i skumringsbedet akkurat nå.
Hvite, grasiøse trebladgillenia, (gillenia trifoliatia) har også en sky av hvite blomster, veldig fin i lag med rosen Aicha. Den blomstrer veldig fint i år.

En rosefavoritt er moserosa Henry Martin. Kan nesten ikke finne ei mer perfekt rose enn den. Masse knopper gir masse glede framover!

En fargesterk komposisjon er geranium Patricia og malva Braveheart. Malvaen må jeg ha hvert år - lett å så, blomsterrik og hardfør sommerblomst. Og Patricia er en favorittstaude!
Peonen min - den ene jeg har plass til ;Sarah Bernard - like lekker som konfektkaka. Den blomstrer nå med svære, rosa blomster. Et flott syn!
Ønsker meg flere slike bonusdager framover, så resten av hagen kan få det stell den fortjener. Masse å glede seg til i ukene framover. God haging alle hagevenner:-)

Kommentarer

  1. I år har jeg skaffet meg Patricia og stivklematis, og kjempe forventninger til neste års blomstring:) Deilig med tid i hagen!

    SvarSlett
  2. Stivklematis ser spennende ut, den har jeg lyst til å prøve. Patricia står også på ønskelisten.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !