DET ER HØYSOMMER....kjølig, men det bryr ikke plantene seg om!

De står i kø, blomstene - for å vise seg fram i den heller kjølige sommerlufta. Rett nok er rosene og jordbærene veldig sene, men staudene formelig stråler i bedene. Og blomstringen varer jo mye lengre enn i stekende sol!
Huset er fullt av "avleggere" og deres foreldre, så det blir ikke så mye hagearbeid om dagen. Men det hender ikke at jeg at jeg kommer inn med rene hender på min tur ned til postkassen etter Budstikka. Turen rundt i hagen ender ofte med et lukeprosjekt, eller en flytting av planter. Tomatene og agurkplantene i drivhuset skal også ha sitt morgenstell, og de gir av sine fold nå :-)


Vi hadde et par sjeldne sommerdager i slutten av uka, men nå er vi tilbake på overskya oppholdsvær. Rosene kommer likevel, en etter en, og det dufter godt rundt omkring. Hvit trollius Alabaster og blå akeleier dufter ikke, men passer godt sammen for det!En annen trollius, tror det er t. ircuticus, er veldig stilig med de lange støvdragerne. Blomstrer veldig lenge, og har en sterk guloransje farge. Et blikkfang!
Akeleiene har sin høysesong nå, og det er et rikt mangfold rundt i hagen. Nora Barlow er en trofast, vakker gjest, og jeg er også betatt av den litt rufsete, brokblomstrete som jeg kaller Minsin, fordi den har formert seg her i hagen. Akeleien Lime Green er veldig lite fotogen, men den er morsom og spesiell og blomstrer lenge.

En fin og tøff kombinasjon er phyteuma cordata - djevelklo og leonthopodium alpinum, edelweiss. De trives godt der de står.


Primula japonica er et syn nå med sine etasjeblomstrende stengler i lys rosa til mørk skarlagen.
Mens malva Braveheart begynner blomstringen godt skjult blant bladene sine - til å begynne med, men vokser seg høy og fargerik gjennom sommeren.

Sånn kan jeg holde på, men det får bli mere en annen gang. Nå er det kaffetid, fotballen ruller over skjermen og barna ser på film eller noe. Stille og fredelig!
Ønsker at vi alle får litt mere sommer - lenge igjen av den uansett. Gleder meg til nye planter spretter ut!


Kommentarer

  1. Du klarer tydeligvis å få til mye fint der ute havgapet. Enig i at denne årstida skal nytes til fulle, for nå er blomstringen på sitt mest intense. Ha en riktig fin sommer.

    SvarSlett
  2. Hei, Bud er ett utrolig flott sted! Å så mye fint du har i hagen din. Ha en fin sommerkveld :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

VÅREN HAR STARTA...etter heftig vårvinter

PRØVER Å VÆRE POSITIV...men juni starter som mai!

LITT FØR 17. MAI....dårlig vær i vente!