NÅ REGNER DET, sa hageren glad

...for da smelter sneen mye fortere, og de tørste plantene får vann, og ikke sol på bladene. Det kan gå hardt ut over vintergrønt og rhododendron i den fine sola og det kalde været. Håper det går ut over den brune!
Har sittet og bladd i hagedagboka mi fra 2008 - 2010 - og kan konstantere at  2011 og 2012 og nå 2013 var totalt annerledes. I de første nevnte år - 1. april -, blomstret haquetica, blåveis, diverse lungeurt, julerose, diverse lave primula, scilla, blåstjerne, klosterklokker, krokus, vårlyng og vårkjærminne - mens du så det gule i påskeliljene!
Nå står terrasseplantene mine inne hver kveld, og det må de nok enda ei stund, selv om det er hardføre planter, Har jo ikke hjerte til å la dem fryse om natta!
Men årlig talt, jeg har ikke lov til å klage, der nordpå, i min kjære hjemby Tromsø - der er det SNE - 137 cm, sa brodern!
28. mars 2013
I de tre siste årene har sneen dominert, men også 29. mars 2010 kom det 20 cm nysne - på telefri barmark. Det skal bli artig å se tendensene i årene framover. Vi er jo vant til at det kommer sne både i april og mai, som ødelegger krokusblomstringa, så kanskje vi får den perfekte blomstringa i år!
Drivhuset er allerede for lite, og jeg må vri og snu på hver liten plante for å få plass til enda en liten plante! Må sette inn den andre pallen og sette opp hengehyllene, så går det nok på et vis. Men så har jeg jo noen krukker med roser, som jeg pleier å sette ut når det er noenlunde varmt. Men det er overhode ikke noenlunde varmt ennå, så de må få stå inne ennå. Så det er et herlig problem, dette - hvert år.

Turen vår i dag gikk i kuling, men oppholdsvær etter noen fæle snebyger - over markene og haugene mot Blåhammeren, der vika var forblåst og grå denne dagen. Men turen var forfriskende, og så kom det regn, da. Ingen små søte planter å fotografere, men mose er veldig pent - den grønnfargen. Satser på at det blir mildere ganske snart, for nå har stæren oppdaget matetreet mitt, og da går maten unna i en fei. Kan ikke fore dem hele året, heller!
I morgen er det 1. april - om tre kvarter faktisk. Hvis det er 20 grader når du våkner, så er det aprilspøk!!

Kommentarer

  1. Heisan. Ja, jamen har det vore ein uvanleg vinter-vår overgang i år. Bekymrer meg nok litt for det vintergrønne eg også. Varme. litt regn og sol ynskjer me oss ikkje sant ? Ha det godt.

    SvarSlett
  2. Vi fikk endelig litt nedbør! Men som snø. Likevel er det kjærkomment. Brannfaren i skog og mark er verre å leve med enn regn eller snø. Og dessuten så må nok snøen uansett gi tapt snart. Det er jo vår, om vi bare ser etter! Ha ei deilig helg!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !