FØRSTE DAGEN I ET NYTT ÅR....la det fylles av gode ting for oss alle

Et helt nytt år - med så mange blanke ark! Vi tar med oss etterdønningene fra fjoråret, med hjerteoperasjon, cruise, Italia, Istanbul, luksus iblandet spenning og usikkerhet - Vi fikk være mye ilag med våre aller kjæreste store og små, hagen ga mye igjen tross ustadig vær, og mange store og små situasjoner var med på å skape et fint år. Dette nye året vil nok også by på litt utfordring, men det takler vi. Det eneste som ikke skal gjenta seg, er å reise vekk midt på sommeren, når hagen trenger mest stell og er på det fineste. Men på en annen side, kan ikke huske sist vi møtte sommeren så knallbrune som i år! Så man skal vel ikke være så kategorisk?


Jula ble så god som ei jul skal være, med blide og fornøyde unger og voksne, god mat og sprøstekt svor, fine julegaver og julegodter. Bra vær med sne på bakken, om enn litt hard og "gammel".
Bestefar rigga til bålpanna, slik at smånissene fikk grille mashmallows, og det ble både aking og uteliv i Trollskogen mens de ventet på jula.
Susanne, Sevrin, Åse, Ann Kristin, Svein, Magne, Odne og Kjersti.


Sevrin kom med en kjempetung, steintung vil jeg si - pakke til ho bestemor under gaveutdelinga. Inni pakken befant verdens søteste uglestein seg! Den skal få en fin plass i hagen!


Tok fram de nye frøene en dag, fant fram jord og sand, og tenkte at nå skal det såes. Men det ble med tanken. Om det var latskap eller helligdag eller intuisjon - best å vente litt til, ble tankeresultatet. I fjor sådde jeg 15. desember - men må jo variere litt, overbeviser jeg meg om. Det blir til uka, det tror jeg bestemt:) Kan ikke skjønne at jeg hadde bestilt så mange frø - trodde jeg hadde lært av fjoråret og det før, og....
Nå - nå er det bare noen holkeflekker igjen av den "gamle" vinteren, og markene er grønne med overvann og is. Fjorårets vintermåneder var regnfulle, litt sol og sludd - noe sne som kom og gikk, og mere regn. Så vi vet hva vi kan få av vær, og håper likevel at vi får godt med sne et par måneder, og så vår rundt påsketider - eller litt før - bart i Bud, påskeføre på Skaret! Ikke så mye å ønske seg det, vel?
Opplevde et utrolig vakker rakettoppskyting over Bud på nyttårsaften. Så mange flotte "fasonger" på det som ble skutt opp! Alle farger, kruseduller og stjerner - nydelig! Og selv om det regnet litt, var det stilt :-) Gode venner var med på å gjøre kvelden til en koselig overgang til det nye året - 2013 - måtte det bli godt for oss alle, måtte frøene spire ute, i spirerom og vinduskarmen, og måtte sola skinne ekstra mye på hagen i år. Godt Nytt År!Kommentarer

 1. Det er deilig å tenke på at det går mot lysere tider. Om ikke lenge begynner det å spire og gro både ute og inne.
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 2. Hei. Det er godt med denne juletida og pausn frå kvardagen. No er det godt å gå tilbake til det vanlege igjen tenker eg. Høyrest ut som de har hatt eit fint år til tross for mange utfordringer også. Ynskje deg eit godt år 2013. Gler meg til å sjå meir frå hagen din !! Ha det godt.

  SvarSlett
 3. Hei.
  Godt Nytt år.
  Høyrer du har hatt fine juledagar og oppsummeringa frå fjordåret var fin sjølv om eg ser det har vore litt av kvart som kunne vær utfordrande. Men godt at du har pågangsmot så det ordnar seg til det beste.
  Så flink du er som har leita opp frøa dine. Blir spennande å følge med på spiring og hagesesongen din i år.
  Eg greidde å sende ei frøbestilling i romjula sjølv om eg var fast bestemt på å begrense meg i år, men greidde selvfølgelig ikkje å la vær :)

  Klem MarJE.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ENDELIG NY BLOGG...gleder meg!

HØST - uungåelig og vakker

FIN START PÅ HØSTEN....det synes plantene og !